Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Кафедра фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології ДДМУ (завідувач кафедри — професор  О. Б. Неханевич) за підтримки керівництва університету продовжує співпрацювати зі швейцарським центром фізичної терапії Fhysiotherapie Steinbach у місті Бельп.

На початку 2022 року в цьому центрі проходила стажування доцент кафедри В. Б. Бакурідзе-Маніна. Тоді ж з’явилася ініціатива організувати тут практичні заняття для студентів Дніпровського державного медичного університету, яку підтримали керівники центру Данієль та Луїз Обрист.

Першими, кому випала така нагода, стали студентки 3-го курсу Ірина Семесько та Маргарита Гавриленко. Дівчата поділилися своїми першими враженнями від  стажування:

«Прибувши до Швейцарії, ми були готові до отримання нових знань та навичок. Щоб потрапити в центр фізичної терапії Fhysiotherapie Steinbach, нам довелось провести в дорозі понад дві доби, але це того варте. Нас поселили в затишний готель, розташований неподалік від реабілітаційного центру.

Наступного дня ми відвідали два центри фізичної терапії, розташовані в невеличких містах Бельп та Тофен, де ознайомились з сучасними тренажерними приладами та кімнатами для занять з фізичної терапії. Ми дізналися про методи та засоби фізичної терапії, що використовуються для проведення занять, ознайомилися з діагнозами пацієнтів та  реабілітаційним планом.

З першого дня ми долучилися до реабілітаційного процесу: пропонуємо свої ідеї щодо терапевтичних вправ, записуємо анамнез, діагноз і план занять кожного пацієнта, який відвідує центр фізичної терапії.

Наш вечір — це вечір документацій, які ми маємо заповнювати кожного дня. Окрім стажування, ми відвідуємо у форматі онлайн-лекції та практичні заняття в ДДМУ, виконуємо та надсилаємо домашні завдання.

Наразі у нас продовжується стажування, яке допомагає набути нових умінь і навичок у фізичній терапії, а також покращувати комунікативні навички іноземною мовою».