Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

10 травня 2023 року виповнюється 80 років ветерану праці, доценту кафедри патологічної анатомії, судової медицини та патологічної фізіології Георгію Андрійовичу Клопоцькому.

Георгій Андрійович розпочав викладати патологічну фізіологію у 1966 році, після закінчення педіатричного факультету ДМІ за розподілом на науково-педагогічну роботу. У 1975 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Динаміка мікроелементів та металоферментів у білих щурів при розвитку індукованих і зростанні трансплантованих новоутворень», був обраний на посаду доцента кафедри. Протягом 36 років був відповідальним за навчальний процес на кафедрі.

Доцент Клопоцький зарекомендував себе як високопрофесійний творчий викладач. В 1986 році спільно з професором О. І. Сукманським написав «Плани лекцій курсу патологічної фізіології», які дали інтерпретацію нової програми патологічної фізіології. У 1985-1989 Георгієм Андрійовичем були розроблені та впроваджені питання тестового контролю та стандартні відповіді за всіма темами, що постійно оновлюються відповідно до сучасних вимог. Георгій Андрійович разом із професором В. В. Колдуновим та доцентом В. П. Ткаченко розробили та опублікували навчальний посібник для самостійної роботи «Патологічна фізіологія» у 3 частинах, який і нині використовують студенти для підготовки до практичних занять.

Георгій Андрійович - надзвичайно шанований і високоповажний викладач університету. Впродовж усього періоду професійної діяльності він сумлінно виконував адміністративні та громадські доручення. Багато поколінь студентів і випускників знають і цінують його як заступника декана педіатричного та стоматологічного факультетів. Г.А. Клопоцький зробив вагомий внесок в роботу приймальної комісії університету як відповідальний секретар і член комісії. Тривалий час активно працював в громадських організаціях факультету.

Г. А. Клопоцький – мудрий, досвідчений педагог і вчений, чуйна та доброзичлива людина. Навчає студентів і молодих викладачів витриманості й толерантності, вражає своїми знаннями. А ще він - чудовий чоловік і батько, «душа» будь-якої компанії, полюбляє читати вірші, має чудове почуття гумору.

Шановний Георгію Андрійовичу!

Професорсько-викладацький склад, студенти та випускники Дніпровського державного медичного університету щиро вітають Вас зі славетною датою! Дякуємо за багаторічне віддане служіння alma mater. Притаманні Вам інтелігентність, порядність, професіоналізм та невичерпна життєва енергія приносять успіхи у педагогічній справі, якій Ви сповна віддаєте свої знання, сили та досвід. Бажаємо Вам міцного здоров’я, миру, довгих і щасливих років життя.

З ювілеєм!