Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

2023 рік добігає кінця й наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю.

В ніч з 5 на 6 грудня Святий Миколай, покровитель та заступник дітей, приходить, щоб нагородити їх за добрі вчинки. Діти чекають на це свято з великими надіями та сподіваннями. Малеча добре знає, що за слухняність, старанність та працьовитість отримає від Миколая омріяний подарунок. І дорослі добре розуміють, що кожна дитина повинна мати можливість відчути магію цього свята, навіть якщо зараз знаходиться в лікарні.

Тож 5 грудня за доброю традицією студенти та викладачі кафедри пропедевтики дитячих хвороб та педіатрії 2 ДДМУ (завідувачка – професорка  Л. І. Вакуленко)  завітали в гості до маленьких пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у Регіональному  медичному центрі родинного здоров’я. Приєднався до них і професор кафедри дитячої хірургії, ортопедії, травматології та отоларингології ДДМУ Володимир Березнюк. Малечу також привітали генеральний директор КП «Регіональний медичний центр родинного здоров’я» Олексій Власов та завідувач відділення отоларингології та щелепно-лицьової хірургії Ігор Березнюк.

Святий Миколай, у ролі якого виступив асистент кафедри пропедевтики дитячих хвороб та педіатрії 2 Олексій Маковійчук та його помічники (наші студенти) вітали маленьких пацієнтів, бажали їм веселих новорічних свят, здійснення заповітних мрій, і обов’язково - довгоочікуваного миру, добра, здоров’я та якнайшвидшого одужання. Діти самі діставали з мішка подарунки й були у захваті від можливості поспілкуватися з самим Миколаєм. А тим, які в цей час знаходилися на операції, передали подарунки через батьків.

Безумовно, такі святкові заходи допомагають дітям відчути казкову атмосферу у стінах лікарні, створити передноворічний настрій. Це позитивно впливає на процес одужання,  дарує кожній дитині радість та натхнення, віру в дива.

Зі святом! З Днем святого Миколая!