Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Артем Валерійович Чергінець – канд. мед. наук, доцент, лікар-педіатр та дитячий інфекціоніст вищої категорії. Його трудовий та науковий шлях розпочався у 1998 році, коли він вступив до магістратури кафедри факультетської педіатрії та дитячих інфекційних хвороб, а в 1999 році - до аспірантури.

2001 року, після захисту дисертаційної роботи, став асистентом кафедри. Проявив себе як грамотний доктор й талановитий вчений. У 2007 отримав звання доцента й став доцентом кафедри з навчальної роботи.

Артем Валерійович був талановитим науковцем, педагогом, обдарованим лікарем. Надавав медичну допомогу дітям з інфекційними хворобами. Брав участь у багатьох проєктах на замовлення МОЗ України, міжнародних наукових проєктах. Був дійсним членом ДВП ГО «Всеукраїнська асоціація інфекціоністів», ГО «Всеукраїнської асоціації педіатрів», Американської Академії педіатрії (ААР). Секретарем апробаційної ради з фаху "педіатрія" при спеціалізованій вченій раді з захисту дисертаційних робіт, членом вченої ради міжнародного факультету ДДМУ.

А.В. Чергінець - автор понад 100 фахових та навчально-методичних робіт, з яких 10 навчально-методичних посібників, 2 патенти на корисну модель, а також 6 інформаційних листів і 2 галузевих нововведення.

Артем Валерійович передавав свої знання майбутнім фахівцям. Його дуже шанували та любили студенти та інтерни, а також колеги, яким він завжди допомагав в лікуванні та консультуванні хворих. Багато батьків, чиїх дітей він вилікував, були йому щиро вдячні. Під час війни він вів волонтерську роботу, постійно консультував дітей у пунктах допомоги біженцям. Брав активну участь у соціальному житті нашого університету. Неодноразово виступав у вишівських спартакіадах (був майстром спорту з бадмінтону).

З життя пішла прекрасна людина, люблячий чоловік, турботливий батько, який був опорою для своєї сім’ї. З ним пішла часточка душі всіх, хто його знав та любив. Артем Валерійович був душею колективу, справжнім щирим та небайдужим другом, завжди допомагав всім, хто цього потребував, чим заслужив глибоку повагу та авторитет.

Професорсько-викладацький склад ДДМУ, колеги та друзі глибоко сумують з приводу смерті Артема Валерійовича Чергінця. З життя пішла людина, яка заслуговує на найкращі слова поваги та шани. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлого.

Прощання з А.В. Чергінцем відбудеться 23 листопада 2023 р. у Преображенському соборі м. Дніпра, що на Соборній площі.

Світла пам'ять про нього назавжди залишиться в наших серцях!