Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Традиційно в листопаді за участю ДДМУ відбувся фаховий семінар «Актуальні питання пульмонології», в якому взяли участь пульмонологи, терапевти, профпатологи, торакальний онкохірург, кардіолог, представники фармацевтичних компаній. Захід пройшов в онлайн-форматі.

Були представлені 12 доповідей. Відкрила семінар голова ГО «Придніпровська асоціація лікарів-інтерністів», академік НАМН України, професор Т. О. Перцева, яка привітала учасників та виступила з доповіддю на тему «Сучасний погляд на лікування ХОЗЛ». Також виступили доктор мед. наук Я. О. Дзюблик (провідний науковий співробітник ДУ «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф. Г. Яновського НАМН України»), професор Л. І. Конопкіна (завідувач кафедри внутрішньої медицини 1 ДДМУ), професор В. В. Родіонова (кафедра внутрішньої медицини 2, фтизіатрії, професійних хвороб і клінічної імунології ДДМУ), доктор мед. наук О. А. Суховерша (доцент, онкохірург вищої категорії, співробітник торакального відділення КНП «МКЛ №4» ДМР), доценти кафедри внутрішньої медицини 1 ДДМУ О. В. Мироненко, Т. В. Кірєєва, О. Г. Черкасова, Н. А. Саніна.

Основні положення, які були висвітлені в доповідях, стосувалися актуальних питань діагностики та лікування хворих на ХОЗЛ, бронхіальну астму, пневмонію, професійні захворювання дихальної системи, рак легенів, легеневу гіпертензію та періодичну хворобу.

Завдяки семінару лікарі-практики збагатилися новими знаннями, які зможуть застосувати у своїй повсякденній роботі.