Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

 

1-3 листопада 2023 року проходить традиційна щорічна VII Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Теорія та практика сучасної морфології».

Голова конференції – ректор ДДМУ, академік НАМН України, професор Тетяна Перцева. Захід відбувається у змішаному форматі (очно – на території морфокорпусу ДДМУ та онлайн).

Конференція має чітку об’єднувальну спрямованість – перший і на сьогодні єдиний в Україні досвід, коли науковий форум єднає інтереси різних напрямків морфологічних досліджень, у тому числі за участі клініцистів багатьох спеціальностей. З одного боку, це фундаментальні питання анатомії, гістології, цитології, ембріології, клінічної та топографічної анатомії. З іншого – широкомасштабні прикладні дослідження в галузі патоморфології. Значна увага на конференції приділяється морфологічним дослідженням у фармакології та клінічній медицині, новим морфологічним методам і науковим технологіям.

З вітальним словом до учасників конференції звернулись голова програмного комітету конференції, перший проректор ДДМУ, професор Ігор Шпонька та голова організаційного комітету професор Ігор Твердохліб. 

На відкритті  також виступили: президент асоціації патологів України, завідувач кафедри патологічної анатомії НМУ імені О. О. Богомольця Сергій Гичка; віцепрезидент асоціації патологів України, проректор з наукової роботи ЗДМУ, професор Валерій Туманський; завідувач кафедри анатомії та патологічної фізіології ННЦ «Інститут біології й медицини» КНУ ім. Шевченка, професор Олександр Ковальчук; в.о. президента  ВГО «Наукове товариство АГЕТ», зав. кафедри нормальної та патологічної клінічної анатомії ОНМедУ Олена Апельханс; голова львівського осередку ВГО «НТ АГЕТ», професор Олександр Луцик; завідувачка кафедри медичної біології, фармакогнозії, ботаніки та гістології ДДМУ, професор Віра Шаторна.

У заході беруть участь представники зі всієї України. В програмі заплановані 90 доповідей.

На конференції представлені всі кафедри фундаментальних дисциплін нашого університету, за участю завідувачів, аспірантів, студентів, молодих вчених, науковців.