Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Кафедра внутрішньої медицини 2, фтизіатрії, професійних хвороб і клінічної імунології (завідувач – професор О.В. Курята) розпочала навчальний рік на новій клінічній базі в ДУ «Український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України».

Це визначна подія. Вперше за понад столітню історію кафедри навчальну, лікувальну і наукову роботу колектив кафедри вибудовує в тісній взаємодії з науковцями та лікарями науково-дослідного інституту.

Нинішній склад викладачів кафедри – це вихованці та послідовники праці яскравих особистостей ДДМУ, серед яких професори І. І. Крижанівська, В.П. Аршава, С.С. Короленко, В. П. Гейченко, доцент Л.І. Рогачевський, які формували й примножували скарбницю  освітніх та наукових здобутків кафедри.

ДУ "УКРДЕРЖНДІМСПІ МОЗ УКРАЇНИ" є потужним науковим центром медико-соціальної експертизи. Він забезпечений сучасним лікувально-діагностичним обладнанням європейського рівня, а клінічна робота проводиться з урахуванням новітніх стандартів медицини.

Фахівці кафедри активно співпрацюють з лікарями інституту. Спільно проводяться консультації, клінічні обходи, огляди складних пацієнтів. До цієї роботи активно залучаються студенти, відповідно до вимог освітньої програми. Зокрема, беруть участь у науково-практичних конференціях для лікарів.

Розвиток сучасної системи освіти пред’являє все вищі вимоги до якості підготовки лікарів. Тому фахівці кафедри приділяють велику увагу самоосвіті, підвищенню рівня власної компетенції, беруть участь у міжнародних проєктах. Зокрема, вони є засновниками міжнародного лекційного курсу навчання для студентів «Єднаємо серця з Україною».