Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

26 жовтня в режимі онлайн відбулося чергове засідання вченої ради ДДМУ під головуванням академіка НАМН України, професора Т. О. Перцевої.

Засідання розпочалося з вручення подяки від ректора університету І. О. Мальцеву за багатолітню плідну педагогічну роботу. Голова вченої ради вручила подяку від Міністерства охорони здоров’я України професору Ю. О. Дубоссарській. Диплом професора отримав д-р мед. наук О. В. Царьов.

З першого питання порядку денного «Про результати роботи приймальної комісії у  2023 році» доповідала доцент О. О. Русакова.

Вступна компанія 2023 року проводилася в умовах воєнного стану, отже, мала низку особливостей. Насамперед цей набір відзначився збільшенням плану державного замовлення. В університеті здійснювався набір на бюджетну форму навчання за всіма спеціальностями. Так, на бюджет зараховано за спеціальністю «Медицина» – 249 осіб, «Стоматологія» – 4, «Фармація» – 10, «Терапія та реабілітація» – 44. Це становить 71 % від усіх зарахованих на навчання першокурсників. За контрактною формою навчання на 1-й курс за всіма спеціальностями зараховано 136 студентів, або 28,9 % від загальної кількості. Усього у 2023 році маємо 470 студентів-першокурсників.

Вперше університет провів набір за спеціальністю «Терапія та реабілітація» магістерський рівень – зараховано 27 здобувачів освіти. Отже, загалом маємо задовільний результат вступної кампанії 2023 року.

Друге питання порядку денного «Аналіз роботи відділу міжнародних зв’язків ДДМУ. Завдання та перспективи відділу у 2023/2024 навчальному році». Доповідач – доцент О. О. Бондаренко.

Доповідач зупинився на питаннях академічної мобільності й міжінституціональної взаємодії.  Так, за програмою академічної мобільності пройти стажування у європейських освітніх закладах мали змогу як викладачі, так і студенти університету. Також наші науковці репрезентували ДДМУ на міжнародній арені, взявши участь у ХХVІІІ Європейському конгресі з питань медичної симуляції SESAM 2023 (Лісабон) (1 усна доповідь) та ХХХІІІ конгресі Європейського Респіраторного Товариства (Мілан) (1 усна доповідь, 6 постерів).

Водночас в межах ініціативи «Об’єднуємо серця з Україною» ми залучаємо до навчального процесу іноземних спеціалістів. Деякі з них відвідали Дніпро і прочитали лекції безпосередньо в стінах ДДМУ, інші презентували їх дистанційного.

Друге питання, яке висвітлив доповідач, – це грантова мобільність: здобутки за 2023 рік та перспективи. Проаналізовано типи поданих грантових заявок, серед яких лідирує тревел-грант – поїздки на конференції, стажування та навчання. На другому місці – фінансування дослідницьких проєктів. Із 33 поданих заявок 18 – підтримані, що становить 54,5 % від загальної кількості. Ще 15 % перебуває в процесі розгляду. 

У перспективі цей напрям діяльності слід активно розвивати, оскільки залучення до індивідуальних та інституціональних міжнародних грантових програм – критично важливий спосіб зберегти конкурентоспроможність на ринку освітніх послуг.

Вчена рада одноголосно затвердила доповіді з обох питань порядку денного.

У поточних справах вчена рада затверджені навчально-методичні та наукові видання кафедр університету та розглянула низку інших поточних питань життєдіяльності навчального закладу.