Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

31 серпня 2023 року відбулося серпневе засідання вченої ради ДДМУ.

Захід розпочався з приємної події. Ректор ДДМУ, академік НАМН України, професор Тетяна Олексіївна Перцева в урочистій обстановці вручила нагороди співробітникам університету. Подяки Міністерства охорони здоров’я України отримали Снісарь В. І., Дука Р. В., Науменко Л. Ю., Кутовий О. Б., Ковач І. В., Царьов О. В., Трофімов М. В., Міхно С. П., Площенко Ю. О., Ширінкін С. В., Дунай О. Г., Ільченко С. І., Крамаренко Н. М., Сулима В. П., Побігай А. Г. Грамотою Дніпропетровської обласної ради відзначений Савенко М. В. Голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення, професор Є. М. Дитятковська нагородила пам’ятною медаллю «За заслуги перед містом» Сорокіну О. Ю., Кравець О. В. Подяки міського голови отримали Неханевич О. Б., Дубоссарська Ю. О., Височина І. Л., Абатуров О. Є., Родіонова В. В.

Також голова вченої ради вручила атестати  доцентів Біндюгіну О. Ю. та Грек Л. П. та привітала їх зі здобутком у професійному житті.

Згідно з порядком денним до уваги учасників наради був представлений звіт Т. О. Перцевої про підсумки діяльності колективу університету за 2022–2023 навчальний рік та основні завдання на 2023–2024 навчальний рік.

Серед здобутків доповідач зазначила:

  • Проходження ліцензування освітньо-професійних програм «Фізична терапія» і «Ерготерапія» (магістерський рівень) за спеціальністю «Терапія та реабілітація», а також «Громадянське здоров’я» (бакалаврський і магістерський рівень). За спеціальністю «Терапія та реабілітація» 2023 року зроблено перший набір.
  • Отримання сертифіката про акредитацію на п’ять років та право на визнання диплома про вищу освіту за ОПП «Медицина» на міжнародному рівні, отримання першої міжнародної рецензії на ОПП «Медицина» за ступенем магістра; чотирьом іноземним партнерам присвоєне звання «Запрошений професор ДДМУ».
  • Згідно з розпорядженням МОЗ України університету передано лікарню, яка з часом стане сучасною освітньо-науковою платформою для відпрацювання практичних навичок та прикладних наукових досліджень.
  • Розширення мережі міжнародних партнерів, зацікавлених у науково-освітній співпраці: підписано договори про співробітництво із 5 іноземними ЗВО (усього – 19 договорів), отримано 2 гранти. Збільшення кількості співробітник, які беруть участь у міжнародній академічній мобільності (13 науково-педагогічних працівників та 5 здобувачів освіти).
  • Активне залучення науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти до волонтерських ініціатив.

Доповідач зазначила доцільність продовжити термін реалізації Стратегії до 2028 року, окреслила завдання, які має реалізувати колектив університету в новому навчальному році.

Члени вченої ради затвердили «Стратегію розвитку університету на 2022–2028 роки».

З питання організації навчального процесу у 2023–2024 навчального року виступив перший проректор ДДМУ, професор І. С. Шпонька. Він зазначив, що згідно з рекомендаціями МОН України, обласної та міської адміністрацій навчання в новому навчальному році буде проводитися у змішаному форматі. Окремо вказано, що для лікарів-інтернів можливий тільки очний формат навчання.

Голова вченої ради привітала учасників засідання з початком нового 2022–2023 навчального року, побажала мирної натхненної праці та нових творчих здобутків.

На засіданні також обговорювалися поточні питання функціонування навчального закладу в новому навчальному році.