Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

24 червня 2023 року у стінах морфологічного корпусу Дніпровського державного медичного університету відбулася зустріч випускників педіатричного факультету, які закінчили навчання 35 років тому.

Випуск 1988 року нараховував 160 хлопців і дівчат, на ювілейну зустріч, зважаючи на воєнний стан в Україні, завітали 31.

Після перших зворушливих хвилин вітання всі попрямували до аудиторії №1. Тут, у рідному корпусі, проходили лекційні заняття – багато тижнів та місяців, проведених разом. З повагою та шаною згадали своїх вчителів: декана професора П. Т. Сягайло, заступника декана доцента Г. А. Клопоцького, Н. І. Рогову, професорів-педіатрів Т.О. Богомаз, Т. А. Жарікову, а також викладачів Б.А. Драгожинського, В.В. Шаронова, С.І. Сокуренко, С.Г. Майлє-Августинович та інших. Вони віддавали своїм студентам частинку душі, стали для багатьох старшими товаришами, взірцем самовідданого служіння медицині та науці.

Присутніх на зустрічі тепло привітала ректор навчального закладу 1981–1996 рр., член-кореспондент НАН та НАМН України професор Л. В. Новицька-Усенко. Це був перший набраний і, відповідно, перший випускний курс під час ректорства Людмили Василівни. Вона звернулася зі словами вдячності до тих, хто впродовж 35 років підтримує духовний зв’язок з рідним навчальним закладом і примножує здобуті в його стінах знання, а також поділилася досягненнями університету, розповіла про нові починання та перспективи.

Серед випускників-педіатрів 1988 р. – лікарі, що сьогодні гідно працюють у різних куточках України, а також в Канаді, Німеччині, Ізраїлі та багатьох інших країнах світу. Вони передають любов до рідного вищого навчального закладу та педіатрії у спадок своїм дітям. Деякі з них продовжили справу батьків, стали лікарями та підтримують традиції альма-матер.

Велике захоплення в учасників зустрічі викликав перегляд фільму про такі цінні для серця кожного студентські роки. Кожен поринув у спогади юності, відчув приплив енергії, надихнувся на подальше життя та творчу професійну працю.

Зустріч випускників подарувала всім найтепліші емоції. Дякуємо  одній з  учасниць, нашій випускниці, кандидату медичних наук Олені Шараповій за те, що поділилася ними. Було багато спогадів, щирої радості й навіть сліз на очах. Наприкінці зробили традиційне фото на згадку на сходинках морфологічного корпусу.

Наші випускники дякують альма-матер за квиток у життя й сподіваються на майбутні зустрічі!