Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

20 квітня 2023 року в дистанційному форматі відбулося чергове засідання вченої ради ДДМУ під головуванням академіка НАМН України, професора Т. О. Перцевої. На порядку денному стояло три питання.

З першого питання порядку денного «Правила прийому на навчання для здобуття вищої освіти у Дніпровському державному медичному університеті у 2023 році» доповідала заступниця відповідального секретаря приймальної комісії доцентка О. О. Русакова.

Доповідач проінформувала про терміни та умови вступної кампанії у 2023 році. Цього року конкурсний відбір здійснюється за результатами національного мультипредметного тесту (НМТ); зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО); співбесіди (для категорій осіб, які мають право на спеціальні умови). Мінімальні допустимі бали з конкурсних предметів для зарахування мають дорівнювати – 100. Мінімальний конкурсний бал у разі вступу на бюджетні місця становить для спеціальності «Стоматологія» – 150 балів; «Медицина» – 150 балів; «Фармація, промислова фармація» – 120 балів; «Терапія та реабілітація»  – 130 балів. Ліцензійний обсяг набору на бюджет становить – 270 місць на медицину та 10 місць на терапію та реабілітацію. Кінцевий термін зарахування на навчання – 30 вересня.

Крім того, здійснюється прийом на ІІ курс навчання на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст, освітнього ступеня молодший бакалавр, фаховий молодший бакалавр на основі результатів національного мультипредметного тесту, ЗНО та індивідуальних усних співбесід для пільгових категорій осіб.

З другого питання порядку денного «Про сумісну лікувально-профілактичну роботу університету і закладів охорони здоров’я області та міста» доповідь підготувала заступник проректора з лікувальної роботи професорка О. Ю. Сорокіна.

Лікувально-профілактична робота 2022 р. в університеті проводилася співробітниками 36 клінічних кафедр та 2-х кафедр фармакологічного профілю медичного університету на базі 38 лікувально-профілактичних закладів, з яких 30 закладів мають статус клінічних баз, у тому числі відокремлений структурний підрозділ «Університетська клініка» ДДМУ та Медичний центр ДДМУ. Кількість клінічних працівників на 1 січня становить 375 співробітників, серед яких 95 докторів медичних наук, 293 кандидатів медичних наук.

Співробітники ДДМУ за 2022 рік надали значну кількість лікувально-консультативних послуг. Проліковано понад 23 тис. осіб, у тому числі воїнів ЗСУ – 2 736 осіб, хворих на COVID-19 – 4 967 осіб, проконсультовано понад 89 400 осіб, включаючи воїнів ЗСУ та тимчасово переміщених осіб. Зросла кількість операцій вищого рівня складності.

Крім того, проводилась активна просвітницька кампанія: виступи на телебаченні та участь у телемостах, проведення тренінгів, лекцій, семінарів, публікація в ЗМІ, публікації в соціальних мережах.

Третє питання порядку денного «Про роботу науково-дослідного інституту медико-біологічних проблем Дніпровського державного медичного університету». Доповідач – в.о. директора НДІ МБП ДДМУ професорка Н. М. Онул.

Доповідач надала інформацію про напрями роботи НДІ МБП ДДМУ, структуру підрозділу, структуру штатного складу. Детально проаналізувала роботу трудових колективів, які проводять навчально-педагогічну та виробничу діяльність. У доповіді зазначена кількість договорів, укладених за 2018 – 2022 роки, а також обсяг залучених коштів внаслідок діяльності ТК НДІ МБП ДДМУ. Університет продовжує міжнародну наукову співпрацю. Найбільше укладено договорів з такими країнами, як США, Канада, Велика Британія, Швейцарія.

Серед перспектив діяльності науково-дослідного інституту є:

  • Розширення діяльності окремих трудових колективів за науковим та / або освітнім напрямком.
  • Стабільність та розвиток матеріально-технічної бази.
  • Залучення коштів на виконання наукових досліджень за грантовою підтримкою.
  • Розвиток освітньої діяльності через програми державної підтримки, міжнародні договори.
  • Довгострокові договори з великими суб'єктами господарювання.
  • Міжкафедральна взаємодія для підвищення результативності виконання наукових / освітніх проєктів.
  • Підвищення конкурентоспроможності освітніх послуг.

Вчена рада одноголосно затвердила доповіді з усіх питань порядку денного.

Члени засідання також розглянули ряд інших поточних питань життєдіяльності навчального закладу.