Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

12 січня 2022 року відбулось чергове засідання ректорату ДДМУ, на якому були розглянуті важливі питання.

На початку була заслухана інформація заступника проректора з лікувальної роботи, доцента кафедри сімейної медицини факультету післядипломної освіти Ірини Авраменко про централізовану ревакцинацію співробітників університету проти COVID-19, яку було організовано та проведено 12 січня 2022 року на базі клініки ДДМУ. 126 співробітників різних підрозділів, кафедр та клініки ДДМУ отримали бустерну дозу  м-РНК-вакцинами Moderna та Comirnaty від Pfizer. Окрім того, велика кількість співробітників клінічних кафедр, розміщених на клінічних базах, самостійно ревакцинувались бустерною дозою в центрах вакцинації.

Введення бустерної дози спрямовано на зміцнення та посилення імунітету, у тому числі від нових мутаційних штамів вірусу. Згідно з Наказом Міністерства охорони здоров'я України щодо введення бустерної дози вакцини проти COVID-19, отримати третю, бустерну дозу всі охочі можуть через 6 місяців після другого щеплення.  У профільному міністерстві обіцяють, що після бустерної дози в «Дії» можна буде згенерувати новий сертифікат, який діятиме 270 днів від дати бустера.

Про забезпеченість навчальною літературою здобувачів освіти англомовної форми навчання кафедр ДДМУ доповіла директор наукової бібліотеки Вікторія Мазниця. Вона зазначила, що у 2021 році за результатами тендерів до бібліотеки ДДМУ надійшло 112 назв, 6597 примірників на суму 3 199 207,00 грн. Бібліотечний фонд складає 549 902 примірників,  в тому числі фонд іноземними мовами – 40 541 примірник (навчальна література, наукова література, періодичні видання).

У зв’язку зі збільшенням контингенту,  першочергової  уваги потребують такі дисципліни: українська мова,  латинська мова, анатомія людини, гістологія, історія медицини, медична інформатика, фізіологія, мікробіологія, гігієна, клінічна анатомія та оперативна хірургія, пропедевтика ортопедичної стоматології, пропедевтика дитячої терапевтичної стоматології.

З метою покращення книгозабезпечення студентів, необхідно визначити співвідношення комплектування, розглянути пропозиції видавництв і необхідність придбання конкретного видання, визначити потрібну кількість примірників, розглянути можливість проведення тендерів в декілька етапів.

Також на засіданні були опрацьовані поточні питання життєдіяльності ДДМУ.