Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

28 грудні відбулося засідання вченої ради ДДМУ. Не порушуючи регламент порядку денного, вона проходила в умовах особливої урочистості. Місцем проведення був обраний музей історії університету імені І. І. Крижановської. Святкова зала сяяла новорічним вбранням ялинки, оригінальним оформленням фотозони, загадковим очікуванням подарунків від Діда Мороза.

Навіть складні погодні умови та у зв’язку з цим проведення засідання в зміненому режимі не зіпсували святкового настрою учасників.

Засідання проходило під головуванням академіка НАМН України, професора Т. О. Перцевої. Голова засідання вручила дипломи доцентів та докторів філософії групі співробітників.

Щодо першого питання порядку денного було заслухано доповідь голови моніторингового сектору, професора В. І. Жилюка «Інформація про рейтинг кафедр за результатами роботи моніторингового сектору». Доповідач надав ретельний аналіз показників консолідованого рейтингу по 5 факультетах, 55 кафедрах та 648 особах професорсько-викладацького складу. Доповідач представив 14 кафедр (25 %) з найвищим показником, серед яких кафедри професійних хвороб та клінічної імунології, кафедра внутрішньої медицини 1, кафедра терапії, кардіології та сімейної медицини ФПО посіли провідне місце. Також були представлені кафедри з посередніми та найнижчими показниками.

За показниками персонального рейтингу викладачів на 1,0 ставку лідерами відзначені кафедра професійних хвороб та клінічної імунології, кафедра педіатрії 1 та медичної генетики, кафедра терапії, кардіології та сімейної медицини.

Доповідач також навів результати персонального рейтингу за напрямами: навчально-методична робота, наукова робота.

Топ-20 за персональним рейтингом очолили професори О. Є. Абатуров, К. Ю. Гашинова та Г. П. Кузьміна, а топ-10 серед завідувачів кафедр очолили професори О. Є. Абатуров, К. Ю. Гашинова та Л. А. Дзяк.

В доповіді надані рекомендації для керівників та співробітників кафедр.

З другого питання порядку денного про роботу щодо гуманістичного виховання студентів ДДМУ протягом 2010 – 2021 навчального року доповідь підготувала помічник проректора з гуманітарно-виховної роботи, доцент О. В. Добридень. Доповідач проінформувала про комплекс заходів з виховної роботи, які були реалізовані протягом навчального року. Відзначила активну участь студентів у проведенні міських та обласних конкурсах і дала позитивну оцінку діяльності ради студентів в організації і проведенні виховання серед молоді.

По третьому питанню порядку денного щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства у ДДМУ доповідала начальник юридичного відділу, уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції К. В. Васькіна. Доповідач проінформувала про норми чинного законодавства з питань запобігання корупції, зазначила, що за звітний період у навчальному закладі випадків проявив корупційних дій та звернень з даного питання не було.

Після виконання програми засідання голова вченої ради, академік НАМН України, професор Т. О. Перцева запросила учасників на перегляд новорічної казки. Відеофільм створений творчою групою викладачів, у якому розкрилися неабиякі таланти професорсько-викладацького складу. Відеосюжети за участю всіх кафедр викликали захоплення присутніх. Весь показ супроводжувався теплими оплесками.

На завершення Дід Мороз привітав учасників засідання і вручив подарунки із символікою університету і Нового року.

Учасники засідання сфотографувалися в чудово оформленій фотозоні і з радісним новорічним настроєм і побажаннями попрощалися з 2021 роком.