Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Другого та третього квітня в м. Дніпро відбулася науково-практична конференція «СУЧАСНІ ПИТАННЯ АЛЕРГОЛОГІЇ», що проводилася згідно Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій у 2019 році (посвідчення № 707 від 26 грудня 2018 року).

Наукова програма розпочалася з доповіді член-кореспондента НАМН України, ректора ДЗ «ДМА» д.мед.н., професора Тетяни Олексіївни Перцевої на тему «Бронхіальна астма: роль вірусів у розвитку загострень та пошуки нових можливостей для їх попередження».
Також на пленарних засіданнях виступили професори нашої академії – Гашинова К.Ю., Дитятковська Є.М., Разумний Р.В., Конопкіна Л.І., Абатуров О.Є., Ільченко С.І., Курята О.В., доценти Степанський Д.О., Колісник Н.С., Дитятковський В.О., Дмитриченко В.В.
Професор Гюнтер Штурм (Відень, Австрія) розкрив питання імплементації мультикомпонентної алергодіагностики в клінічну практику.
Багато яскравих доповідей було також представлено провідними фахівцями з усієї країни – професорами Мостовим Ю.М., Кайдашевим І.П., Курченко А.І., Охотніковою О.М., Зайковим С.В., Бабаджаном В.Д. та іншими.

Президент Українського товариства фахівців з імунології, алергології  та імунореабілітації (УТІАІ) професор І.П. Кайдашев вручив почесні медалі за вклад в розвиток клінічної імунології та алергології України. Одну з них отримала професор кафедри професійних хвороб та клінічної імунології ДЗ «ДМА» Є.М.  Дитятковська.

В рамках науково-практичного форуму пройшла сесія портерних доповідей, де молоді вчені з різних міст нашої Батьківщини розповіли про результати своїх наукових досліджень.
Конференція вже стала традиційною і надає багатьом лікарям можливість кожного року покращувати свої знання у галузі імунології та алергології.