Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У м. Буенос-Айрес, Аргентина, відбувся VI Всесвітній конгрес IFHNOS Міжнародної федерації товариств з вивчення пухлин голови та шиї (The International Federation of Head & Neck Oncologic Societies). В нараді брали участь понад 1500 учасників з 50 країн світу. Від України на конгресі був лише один представник - професор кафедри оториноларингології Дніпропетровської медичної академії О.В. Ковтуненко

Вчені з різних країн світу поділилися новаторськими досягненнями і представили оригінальні наукові роботи з найновіших розробок, що охоплюють широке коло тем в галузі онкології голови і шиї. Формат зустрічі сприяв взаємодії між усіма основними та суміжними фахівцями, які задіяні у лікуванні голови і шиї, що забезпечило успіх зустрічі IFHNOS в Буенос-Айресі. 

Організаційним комітетом були відібрані 2 сумісні доповіді професора О.В. Ковтуненко та професора І.С. Шпоньки ( 1.Analysis of expression molecular markers mmp-9 and timp-1 depending on bone invasion in patients with sinonasal squamous cell cancer; 2.Diagnostic ability of cyclin d1 for detection of regional metastases in laryngeal cancer patients ), які отримали наукові гранти на участь у конгресі з публікацією тез, представленням доповідей та отриманням сертифікатів.

Міжнародна федерація товариств з вивчення пухлин голови та шиї IFHNOS заснована у 1987 році. На сьогодні до складу входять більш 6000 спеціалістів з 65 країн світу. Всесвітні конгреси IFHNOS проводяться з 1998 року один раз на чотири роки. Засновник та генеральний директор – Jatin P. Shah (Head and Neck Service, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, NY, USA)
Україна приєдналась до організації з 2007 року.