Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

8 травня, в День пам’яті та примирення, поблизу села Кільчень Магдалинівського району Дніпропетровської області відбулись скорботні заходи біля братської могили мирних жителів – жертв фашизму та Невідомого офіцера. В них в них брали участь учні загальноосвітньої школи, студенти та викладачі Дніпропетровської медичної академії. Вони  згадували трагічні події, які відбувались під час Другої світової війни та вшанували пам’ять загиблих, як військових, так і мирних мешканців села. Тут, біля берега річки Кільчень, в одній могилі поховані Невідомий радянський воїн і односельці-борці проти нацизму. Меморіал встановили майже тридцять років тому, на місці, де в лютому 1943 року загинув у боях офіцер радянської армії, а в березні цього ж року вороги розстріляли мирних жителів.

Про внесок земляків в перемогу у Другій світовій війні розповідали в.о. голови Магдалинівської райдержадміністрації Ю.Коробов та сільський голова В.Найко. Від імені колективу  ДМА виступив заступник декана 2 міжнародного факультету, І.Корпусенко, доктор медичних наук, який нагадав історію спорудження бронзового пам’ятника Невідомому офіцеру  на пожертви студентів і викладачів академії. Наразі бронзова фігура знаходиться на реконструкції після намагання зловмисників зрізати і вивезти для здачі на металобрухт. Але вже найближчим часом повернеться на своє звичне місце.

Учні місцевої  школи і студенти академії читали вірші і співали  пісні тих часів, розповідали про родичів, які воювали на тій війні.