Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Напередодні 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пройшла урочиста хода до пам'ятника воїнам-медикам. Студенти, викладачі та ветерани прийшли, аби вшанувати пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу.

 «Це свято дуже важливе для усіх нас. У цей день ми із вдячністю згадуємо людей, які брали участь у бойових діях, відбудовували нашу академію у післявоєнні роки, хто на своїх плечах виніс труднощі того важкого періоду», – зазначила ректор Дніпропетровської медичної академії Тетяна Олексіївна Перцева.

У народному музеї історії академії імені І. І. Крижанівської вручили почесні відзнаки «За відданість медицині» ветеранам: В.М. Барсукову, Е.М. Деркачову, А.П. Ейсмунду, І.В. Корпусенку,  В.П. Сулімі, К.Б. Акімовій та іншим.

З привітаннями до гостей звернувся голова профкому ДМА Василь Васильович Васильченко та згадав про останнього із 187 учасників бойових дій, підполковника Якова Григоровича Коврова, який не так давно пішов з життя.

Василь Васильович відзначив ветеранів як епоху особливих людей, які завжди були чесними, самовідданими та готовими до самопожертви. І наш обов’язок – пам’ятати про них.  

Зустріч завершилася тематичним концертом з піснями часів Другої світової війни, який підготували талановиті студенти гурту «АкадеMIX», та словами вдячності нашим героям за перемогу. Їх мужність та відвага завжди будуть прикладом для нинішніх та майбутніх поколінь!