Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

21-24 квітня у Мадриді (Іспанія) проходив 28-й Європейський Конгрес з клінічної мікробіології та інфекційних хвороб (ESCMID), на якому зібралися дослідники із 128 країн світу.

Співробітники кафедри внутрішньої медицини 1 ДМА (доцент Кірєєва Т.В., асистент Бєлослудцева та аспірант Крихтіна М.А.) доповіли на європейському форумі про результати власних досліджень стосовно особливостей ведення хворих на не госпітальну пневмонію (науковий керівник – член-кореспондент НАМН України, професор Перцева Т.О.). Результати роботи були високо оцінені європейськими колегами.

Загалом на конгресі було представлено понад 200 сесій, які охоплювали усі області клінічної мікробіології та інфекційних хвороб. Особливий інтерес представляли доповіді світових експертів присвячені діагностиці та лікуванню інфекцій нижніх дихальних шляхів. Перспективним є використання нових антибактеріальних препаратів (лефамуліну, цефтазидиму/авібактаму, фосфоміцину та ін.) для лікування тяжких бактеріальних пневмоній, а також оновлених технологій сіквенс-діагностики респіраторних збудників. Особливо цікавими здалися спроби запровадження надсучасних технологій – використання поліклональних антитіл замість антибіотиків для лікування хворих на пневмонію.

Європейське товариство з клінічної мікробіології та інфекційних хвороб (ESCMID) існує з 1983 року. Щорічні конгреси є важливим і впливовим заходом у професійному житті не тільки мікробіологів та інфекціоністів, а й лікарів-інтернів.