Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

26-27 квітня відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція з сімейної медицини "Від науки до практики", в якій взяли участь майже вісімсот учасників.

Відкрила зібрання ректор ДМА, професор Перцева Т.О. Вона звернула увагу присутніх  на  сучасні методики викладання та кількість підготовлених лікарів-інтернів за фахом "загальна практика – сімейна медицина" і лікарів-курсантів, які проходять вторинну спеціалізацію. Майже три тисячі отримали дипломи академії. Підготовкою та перепідготовкою фахівців займаються на кафедрі сімейної медицини ФПО, двох кафедрах у Кривому Розі і на 17 сумісних спеціальностях.

Завідувач кафедри сімейної медицини, доцент Височина І.Л., професор, голова Науково-практичної асоціації сімейних лікарів Дніпропетровської області Чухрієнко Н.Д. і весь викладацький склад кафедри докладають значних зусиль аби підтримувати якість освіти на високому рівні.

Дбають про медиків і місцеві депутати. У Дніпрі сімейні лікарі отримують муніципальну надбавку у розмірі 50%, -  повідомила  учасників зібрання голова комісії міськради, головний алерголог міста, професор Дитятковська Є.М.

Науково-практична конференція "Від науки до практики" стала вже традиційною для нашої академії. Її метою є  налагодження діалогу з професійною спільнотою, обмін досвідом, знайомство  зі світовими досягненнями  науки. З доповідями для практикуючих лікарів виступали науковці з Києва, Дніпра, Запоріжжя, Харкова.

Заступник міністра охорони здоров'я Ковтонюк П.А. і позаштатний спеціаліст МОЗ України, президент ВГО "Українська асоціація сімейної медицини", завідувач кафедри сімейної медицини і амбулаторно-поліклінічної роботи НАПО ім. П.Л. Щупика, професор Матюха Л.Ф обговорювали надважливі аспекти, які впливатимуть на роботу сімейних лікарів в період реформування. А також  зміни до методики розробки системи індикаторів якості медичної допомоги, які потребують залучення висококваліфікованих експертів та технічних можливостей для формування баз даних на основі первинної медичної інформації. Клінічні індикатори - це інструмент, за допомогою якого визначають можливості для підвищення якості обслуговування пацієнтів або безпосередньо процесу лікування. В Україні їх 72, а в системі охорони  здоров'я  Великої Британії використовують близько 400 клінічних індикаторів якості медичної допомоги на рівні лікарні.

З липня поточного року впроваджуються нові підходи в роботі лікарів первинної ланки. Заклади первинної медичної допомоги, які уклали контракт із Національною службою здоров'я, почнуть отримувати фінансування за новою моделлю – щорічну фіксовану виплату за обслуговування кожного пацієнта, з яким підписали договір.

Під час роботи конференції відбувався конкурс стендових доповідей, конкурс молодих вчених і розіграш призів. По завершенню заходу учасники отримали Сертифікати, які надають право отримати додаткові бали в період атестації лікарів.