Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

16-20 квітня у м. Києві проходив Третій щорічний регіональний науковий симпозіум в рамках концепції «Єдине здоров’я» за підтримки Агентства зменшення загрози Міністерства Оборони США, головним завданням якого є підтримка програми зменшення біологічної загрози в Україні шляхом поширення результатів наукової діяльності.

На Симпозіумі зібралися представники більш ніж десяти країн та 83 установ України, включаючи науково-дослідні інститути, медичні, ветеринарні та аграрні ВНЗ, заклади охорони здоров’я, обласні лабораторні центри.

Десять міжнародних експертів з Америки, Польщі, Швейцарії, Великобританії, Грузії та України працювали як модератори та члени редколегії симпозіуму і оцінювали кожну представлену презентацію.

Від Дніпропетровської медичної академії у заході взяли участь співробітники кафедри мікробіології, вірусології та імунології – завідувач, доц. Степанський Д.О., доц. Крушинська Т.Ю., доц. Дараган Г.М., к.мед.н. Андрєєва І.А.; кафедри загальної гігієни – доц. Онул Н.М., доц. Головкова Т.А., доц. Антонова О.В., аспірант Калінічева В.В., кафедри гігієни та екології – завідувач, професор Рублевська Н.І., директор обласного лабораторного центру Державної санітарно-епідеміологічної служби України, доцент Штепа О.П., аспірант Степанов С.В, кафедри інфекційних хвороб – доц. Шевченко-Макаренко О.П.; кафедри внутрішньої медицини 1 – аспірант Крихтіна М.А., кафедри ендокринології – аспірант Чуб Д.І., які представили результати науково-дослідних робіт з різних напрямів профілактичної та клінічної медицини.

На семінарі 52 дослідники представили свої роботи під час основних сесій, 44 учасники – на паралельних сесіях з клінічної медицини та громадського здоров’я. Крім того було представлено майже 300 постерних доповідей. Доповідь д.мед.н.  Онул Н.М. «Морфофункціональні зміни фетоплацентарного комплексу щурів в умовах свинцевої інтоксикації» (автори – Білецька Е.М., Онул Н.М.) на основній сесії  була  високо оцінена міжнародними експертами та нагороджена дипломом II ступеня.

Наприкінці роботи семінару було відібрано майже 60 робіт учасників до CBEP Ukraine Science Writing Mentorship Program (програма, що передбачає менторську допомогу в аналізі результатів, підготовці рукопису статті, підбору журналу та друкуванні статті в рейтинговому виданні з високим імпакт-фактором). Співробітники академії, зокрема кафедри загальної гігієни та кафедри ендокринології, за результатами розгляду експертів стали учасниками даної менторської програми.

Загалом, цьогорічний симпозіум надав представникам української наукової спільноти майданчик для представлення результатів своїх науково-дослідних робіт та обміну інформацією, що сприятиме підвищенню рівня біобезпеки та біозахисту, поширенню концепції «Єдиного здоров’я» в Україні, а також покращенню розуміння ризиків, які пов’язані із захворюваннями.