Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

В останнній день літа на базі Дніпропетровської медичної академії відбулась щорічна урочиста подія — посвята у студенти-медики. Щоб привітати майбутніх лікарів на свято завітали заступник голови обласної ради Олександр Володимирович Доброгорський, депутат Дніпропетровської обласної ради Володимир Григорович Бондарчук, академік НАМН України Олександр Євгенович Лоскутов.

«Сьогодні дійсно знаменна подія для наших першокурсиників. У цьому році 511 молодих людей стали студентами Дніпропетровської медичної академії, 77 школярів вступили до нашого медичного ліцею. Слід сказати, що наша академія славетна своїми традиціями. На протязі сторіччя вона підготувала більше 50 тисяч лікарів, які працюють не тільки в нашій країні, але й за її межами. На теперішній час у нас навчаються і студенти іноземних держав», — зазначила ректор медакадемії Тетяна Олексіївна Перцева.

За традицією «героєм» посвячення став театралізований Гіппократ, першокурсники дали клятву лікарів та усіх присутніх вразили своїми виступами талановиті студенти медакадемії.

Голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та міжнародних зв'язків Євгенія Михайлівна Дитятковська підкреслила, що «лікарем можна бути хорошим, або дуже хорошим» і для цього треба добре вчитись. Тож колектив медакадемії бажає нашим першокурсникам натхнення, старанності у навчанні та завжди пам'ятати про головне покликання лікаря — рятувати людські життя!