Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

25 квітня відбулося засідання вченої ради університету під головування ректора, академіка НАМН України, професора Т.О. Перцевої. 

З першого питання порядку денного «Фінансовий звіт ДДМУ за 2023 рік» доповідав проректор з економіки С. І. Гончаров.

Доповідач проінформував про доходи й видатки університету у 2023 році, а також про зміни у фінансовій діяльності закладу, обумовлені перерозподілом структури доходів. Спостерігається збільшення доходів за рахунок набору вітчизняних студентів, наукової діяльності, надання медичних послуг. 

Витрати університету у 2023 році порівняно з 2022 р. зменшилися приблизно на 10%. В них домінують витрати із загального фонду. Порівняно з минулим роком найбільше видатки зросли на комп’ютерне обладнання, навчальні тренажери, симулятори, медичний інструментарій, організацію ЄДКІ. Також у 2023 р. відновилася закупівля підручників.

З другого питання порядку денного про спільну лікувально-профілактичну роботу ДДМУ і закладів охорони здоров’я області та міста доповідала заступниця проректора з лікувальної роботи професорка О. Ю. Сорокіна.

Лікувально-профілактична робота у 2023 році проводилася: співробітниками 34 клінічних кафедр, та 2-х кафедр фармакологічного профілю медичного університету, на базі 35 лікувально-профілактичних закладів (м. Дніпро, м. Кривий Ріг), а також ВСП «Університетська клініка» ДДМУ, ВСП «Університетська лікарня» ДДМУ, Медичний центр ДДМУ. До лікувальної роботи були залучені 308 клінічних працівників, серед яких 77 професорів, 122 доценти.

Співробітники ДДМУ протягом 2023 року виконали значний обсяг лікувально-консультативної роботи: проліковано 32 616 хворих, проконсультовано у стаціонарі – 43 979 осіб, проконсультовано в поліклініці – 46 658 осіб; прооперовано – 12 519 пацієнтів, серед них 1 817 (15,0 %) становлять операції вищого рівня складності, прийнято пологів у 368 пацієнток, що на 12 % більше ніж у 2022 році.

Окремо проаналізовані показники лікувально-діагностичної роботи кафедр ДДМУ за напрямами, навела дані стосовно наданої допомоги воїнам ЗСУ та тимчасово переміщеним особам. Також у доповіді висвітлена діяльність у 2023 році відокремлених структурних підрозділів університету: «Університетська клініка», «Медичний центр» та «Університетська лікарня». О. Ю. Сорокіна зосередила увагу на активній просвітницькій кампанії, що включала проведення тренінгів, лекцій, семінарів, у тому числі у співпраці з міжнародними організаціями.

Члени вченої ради одноголосно схвалили доповіді з двох питань порядку денного.

За результатами таємного голосування щодо конкурсних справ усі кандидатури на посади завідувачів кафедр та доцентів кафедр ДДМУ були затверджені.

Також вчена рада розглянула поточні питання життєдіяльності навчального закладу.