Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Андрій Вікторович Ревута народився 2 квітня 1989 року у місті Вільногірську. Тут пройшло його дитинство. У 2006 році, після отримання свідоцтва про середню освіту, вступив у ДДМУ (тоді - Дніпропетровська медична академія), вивчився на лікаря-стоматолога.

Спеціалізувався на щелепно-лицьовій хірургії. В одній з лікарень Кривого Рогу проходив інтернатуру та післядипломну практику. Потім працював за фахом у Дніпрі.

У липні 2023 року Соборним РТЦК та СП міста Дніпро Андрій був мобілізований до лав ЗСУ. Пройшов відповідне навчання в Академії сухопутних військ України за системою НАТО. Обіймав посаду начальника медичної служби 5 окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України. Проходив службу на Донеччині, де точаться найжорстокіші бої, рятував життя наших військових.

Під час боїв у районі населеного пункту Часів Яр Андрій Ревута отримав осколкові поранення, не сумісні з життям. Це сталося 16 березня 2024 року. Йому тепер навіки 34…

Висловлюємо глибокі співчуття матері полеглого героя Тетяні Анатоліївні, батькові Віктору Васильовичу, сестрі Юлії, рідним, друзям, колегам Героя. Пам’ятатимемо Андрія Ревуту як чудову людину, допитливого студента, гарного колегу та друга!

Вічна пам’ять Герою медичного фронту, захиснику України! Героям слава!