Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У ДДМУ відбувся захист дисертаційної роботи здобувача кафедри психіатрії, наркології та медичної психології ДДМУ Людмили Володимирівни Подольської на тему: «Профілактика та корекція розладів адаптації у іноземних здобувачів вищої освіти на різних етапах навчання», галузь знань – 22 «Охорона здоров’я», спеціальність 222 «Медицина». Науковий керівник – кандидат медичних наук, доцент Тамара Йосипівна Шустерман.

В роботі проаналізовані клініко-анамнестичні дані та досліджені соціодемографічні характеристики іноземних здобувачів вищої медичної освіти з розладами адаптації на різних етапах навчання з урахуванням чинників, що призвели до цих станів.  Досліджені клініко-психопатологічні особливості розладів адаптації, залежно від провідного фактора, в іноземних здобувачів вищої медичної освіти на різних етапах навчання. Визначені індивідуально-психологічні особливості іноземних здобувачів вищої медичної освіти залежно від етапу навчання. Оцінені ризики виникнення клініко-психопатологічних компонентів розладів адаптації іноземних здобувачів вищої медичної освіти на різних етапах навчання. Досліджена якість життя іноземних здобувачів вищої медичної освіти залежно від етапу навчання та виявлені її кореляційні зв’язки з компонентами розладів адаптації. Розроблена комплексну, поетапна, персоніфікована система профілактики та корекції розладів адаптації в іноземних здобувачів вищої медичної освіти на різних етапах навчання та оцінена її ефективність.

На підставі прилюдного захисту дисертації спеціалізована вчена рада ДФ 08.601.093 під головуванням професора Вікторії Вікторівни Огоренко ухвалила присудити ступінь доктора філософії Людмилі Володимирівні Подольській. Спеціальність «Медицина», галузь знань «Охорона здоров’я».