Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

З 25 листопада по 5 грудня 2023 року завідувач кафедри загальної хірургії, хірургії № 3 та ортопедії й травматології ДДМУ Ігор Корпусенко у складі української делегації взяв участь у навчальній програмі з питань надання медичної допомоги постраждалим під час збройних конфліктів, в межах співпраці з Global Response Medical (США).

Учасникам програми була надана можливість ознайомитись з усіма етапами надання невідкладної допомоги хворим з політравмою та гострою хірургічною патологією, включаючи роботу Trauma Bay. Особлива увага була приділена особливостям обстеження та лікування вогнепальних поранень грудної клітини та торакоабдомінальних поранень, ведення хворих у ранньому післяопераційному періоді, сучасним підходам до гемортансфузій на етапах невідкладної допомоги.

Дуже корисним був досвід навчання та роботи резидентів 1-3 років у складі «травма команди», який може бути використаний у навчанні інтернів-хірургів.

Керівництвом University of Chicago medical center trauma service були передані сучасні локальні протоколи надання медичної допомоги при травмах та гострій хірургічній патології.

Під час стажування відбулась дружня зустріч з представниками Українського лікарського товариства Північної Америки (UMANA), обговорені питання можливої співпраці. Українські лікарі передали американським колегам прапор нашої держави з підписами та вдячністю від наших військових, які знаходились на лікуванні в однієї з лікарень міста Дніпра.

Учасники програми були запрошені на прямий ефір Ukrainian independent radio, де відбулась відверта розмова з представниками української діаспори Чикаго. Підтримка міжнародної спільноти, безумовно, є дуже важливою для українців сьогодні.