Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Наприкінці травня на клінічній базі Дніпровського державного медичного університету (ректорка – академік НАМН України, професор Тетяна Перцева) співробітниками кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів ФПО (зав. кафедри - доктор медичних наук, професор Ольга Кравець) був проведений майстер-клас з невідкладного УЗД (POCUS, FAST) для військових лікарів (анестезіологів та хірургів).

Протягом триденного інтенсиву військові лікарі опановували навички приліжкової УЗД-діагностики внутрішніх кровотеч, пневмотораксу та різних видів шоку. Маємо надію, що отримання знання стануть їм у великій нагоді, адже POCUS дозволяє лікарям протягом лічених хвилин проводити діагностику стану важкопоранених, проводити медичне сортування та приймати клінічні рішення на основі отриманої інформації.

ДДМУ отримав листа-подяку від Міністерства оборони України на ім’я ректора, академіка НАМН України, професора Тетяни Перцевої із вдячністю за проведений фахівцями кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів ФПО тренінг. А ми дякуємо та низько вклоняємося нашим захисникам та військовим лікарям, які рятують життя там, де зараз найважче.