Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

31 березня 2023 року на 86-му році пішов з життя Віктор Павлович Гурай – ветеран праці, асистент кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології, кандидат медичних наук, лікар вищої кваліфікаційної категорії, почесний майстер спорту СРСР з акробатики у групових вправах, неодноразовий чемпіон та призер змагань різного рівня СРСР та України.

Віктор Павлович народився 25 лютого 1937 року. У 1960 р. закінчив спортивний факультет Київського інституту фізичної культури, а у 1968 р. – лікувальний факультет Дніпропетровського медичного інституту. У 1969 р. вступив до аспірантури при ДМІ, після закінчення якої понад 50 років працював асистентом кафедри. У 1992 році захистив кандидатську дисертацію.

Напрямами наукової та клінічної діяльності були кардіологія, лікувальна фізкультура, спортивна медицина, мануальна терапія, рефлексотерапія, валеологія.

В.П. Гурай - автор понад 100 наукових праць, в тому числі 2-х підручників та 2-х навчальних посібників, 1-го винаходу, 14 впроваджених рацпропозицій.

Віктор Павлович був грамотним фахівцем, найдосвідченішим і талановитим педагогом, а також чудовим лікарем, який протягом багатьох років допомагав пацієнтам відновлювати здоров’я. Навіть у найскладніших випадках, коли шанси пацієнтів були мінімальні, Віктор Павлович робив дива і повертав хворим не лише здоров’я, а й працездатність, якість життя, впевненість в своїх силах. Глибокими знаннями та мудрими порадами він довгі роки допомагав молодим викладачам. 

Професорсько-викладацький склад ДДМУ, колеги та друзі глибоко сумують з приводу смерті Віктора Павловича Гурая та висловлюють щирі співчуття сім’ї та рідним померлого.

 Світла пам’ять!