Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Студенти наукового товариства ДДМУ кафедри дитячої хірургії, ортопедії та травматології стали учасниками XXII наукової медичної конференції студентів та молодих вчених «Новини і перспективи медичної науки».

Відповідальна за роботу СНГ кафедри, канд. мед. наук, асистент Олена Садовенко повідомила про засідання студентського наукового гуртка (СНГ), в якому взяли участь студенти 2-6 курсів, інтерни, молоді вчені, ліцеїсти наукового медичного ліцею «Дніпро».

Доповідачі представили мультимедійні доповіді, присвячені актуальним питанням дитячої хірургії, ортопедії та травматології, які викликали велику кількість запитань та жваве професійне обговорення. За результатами досліджень студенти підготували тези до публікації..

Хотілося б відзначити кращі наукові роботи. Юрій Головченко, студент 5 курсу, свою доповідь «Ендоскопічна діагностика пілоростеноза» присвятив питанням особливості сучасних методів діагностики цієї вади у немовлят. Катерина Уралбаєва, студентка 3 курсу, представила доповідь «Діагностика крижово-куприкових тератом» про складну ваду розвитку, яку треба виявити пренатально, щоб надалі визначити особливості проведення пологів та подальшу тактику лікування малюка. Дарія Пінська, студентка 4 курсу, доповіла про проблему фімозу та парафімозу, приділила увагу питанням ускладнень та оптимальним термінам направлення дитини на планове оперативне лікування. Євген Олійник, студент II курсу, проаналізував особливості дитячого травматизму у місті Дніпро та засоби його попередження. У дослідженні «Дитячий травматизм у Дніпрі» він розглянув частоту та види ушкоджень у дітей різного віку та особливості надання медичної допомоги.

Під час обговорення наукових робіт були відзначені їх високий рівень та особистий внесок кожного доповідача. Учасники СНГ плідно працювали протягом навчального року, отримали нові досвід та знання. Попри складні умови сьогодення та онлайн-формат навчання, вони як ніколи вмотивовані для подальшого проведення наукового пошуку.

Слід зазначити, що традиційна конференція ДДМУ «Новини і перспективи медичної науки» є знаковою подією в житті наукової молоді, адже виявляє серед студентів чимало обдарованих фахівців, що демонструють гідний рівень проведених наукових досліджень.