Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

13 серпня 2021 року виповнюється 80 років з дня народження доцента кафедри педіатрії Юрія Петровича М’ясоїда.

Після закінчення Дніпропетровського медичного інституту в 1964 р. Юрій Петрович почав свою трудову діяльність як дільничний лікар-педіатр у Верхньодніпровській міській та районній лікарні. З 1966 р. навчався в аспірантурі на кафедрі дитячих хвороб. З 1969 р. працював асистентом на цій кафедрі, а в 1983 р. був обраний за конкурсом доцентом на кафедрі пропедевтики дитячих хвороб.

Під керівництвом А. Ф. Зеленського і О. Л. Переладової успішно захистив в 1971 р. кандидатську дисертацію на тему: «Особенности терморегуляции и некоторых показателей обмена у детей с врожденной гипотрофией».

Брав участь у виконанні міжкафедральної програми «Здоров’я», розробці рекомендацій з профілактики діагностики та реабілітації респіраторних захворювань у дітей промислового регіону. Співавтор монографії «Гипотрофии у детей», автор 98-ми наукових публікацій.

Багато років успішно здійснював керівництво студентським науковим гуртком.

Доцент Ю. П. М’ясоїд – досвідчений викладач із багаторічним стажем. Постійно приділяє увагу вдосконаленню методики викладання, бере участь у розробці і виданні практичних посібників, методичних розробок, лекцій, практичних занять для студентів.

Проводить значну лікувально – профілактичну роботу в закріплених базових відділеннях, поліклініці. Протягом багатьох років надавав консультативно-методичну допомогу у підшефних районах області. Систематично обслуговував ургентні виклики в містах області по санітарній авіації.

У 1991 році впродовж 2-х місяців був у відрядженні у Чернігівській області (на кордоні з Чорнобильською зоною). Проводив огляди дітей, надавав лікувально-консультативну допомогу.

Брав активну участь у громадському житті інституту: багато років був членом партбюро факультету, секретарем ДЕК, працював у приймальній комісії, відповідав за виховну роботу в гуртожитку та ін.

Дитина війни, Ю. П. М’ясоїд, під час роботи у виші приділяв увагу військово-патріотичному вихованню студентів.

Користуючись особистим досвідом подорожей з рюкзаком (Соловецькі острови, Карелія, Рязанська Мещера, Південний Урал, Алтай, Паміро-Алай, Тянь-Шань, Кавказ, Карпати та ін.), Юрій Петрович організував на факультеті клуб «Вітер мандрів», де студенти обмінювались враженнями від пройдених подорожей, переглядом цікавих слайдів.

Юрія Петровича М’ясоїда завжди виділяли висока вимогливість до себе і оточуючих, порядність, доброзичливість, скромність, працелюбність.

Він нагороджений знаком «Отличник здравоохранения», ювілейною медаллю до 100-річчя медичної академії, багатьма грамотами, відзначений подяками.

Зараз доцент Ю. П. М’ясоїд працює у Дніпровському медичному інституті традиційної та нетрадиційної медицини, завідує кафедрою педіатрії, акушерства і гінекології. В останні роки є головою Ради ветеранів медичного університету м. Дніпра, де проводиться значна робота з колишніми співробітниками професорсько-викладацького складу вишу.