Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Школа викладача на кафедрі внутрішньої медицини 1На кафедрі внутрішньої медицини 1 продовжує працювати «Школа викладача», яка була започаткована ще три роки тому задля підвищення рівня викладання дисципліни «внутрішня медицина» не лише студентам нашої академії, а й лікарям-інтернам.

На початку березня 2021 року у рамках цієї школи завідувачкою кафедри, професором Л. І. Конопкіною разом з доцентом О. Г. Черкасовою був проведений майстер-клас з методології складання тестів для ліцензійних іспитів «КРОК-2» і «КРОК-3».

Не лише молоді, а й досвідчені викладачі з цікавістю прослухали інформацію про історію становлення науки тестології в Україні, яка робила свої перші кроки в галузі медичної освіти 25 років тому.

Тоді, у далекому 1996 році, співробітники лише двох медичних ВНЗ країни – нинішнього Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця та нашого вишу – були залучені до цього процесу. Одним з ініціаторів створення всеукраїнської бази тестових завдань стала Л. В. Новицька-Усенко, на той час ректор нашої alma mater, доктор медичних наук, професор.

Близько 30 викладачів, в основному терапевтичного профілю, мали змогу пройти спеціальну підготовку з основ тестології. Саме ними і була не лише створена, а й апробована величезна кількість тестів різного формату, розроблені методичні рекомендації, написані тези і статті. Через певний час до формування всеукраїнського банку тестових завдань долучились викладачі майже усіх ВНЗ країни, щоправда, на жаль, вони вже не проходили такої фахової підготовки.

Слухачі школи (викладачі й аспіранти кафедри) опрацювали інформацію стосовно методології складання різних тестових завдань, визначились, які з них є пріоритетними для іспиту «КРОК-2» чи то «КРОК-3», познайомились з можливими «дефектами досвіду щодо складання тестів» та «дефектами, пов’язаними з надмірною складністю тестових завдань», аби надалі не робити помилок, навчились правилам підбору дистракторів та, чи не найголовніше, – основам формулювання тестових запитань.

Завдяки навчанню в рамках «Школи викладача» співробітники кафедри внутрішньої медицини 1 і надалі зможуть якісно працювати, регулярно поповнюючи базу тестів для контролю знань студентів та лікарів-інтернів, що навчаються у медичних закладах вищої освіти нашої країни.