Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Ці слова повною мірою характеризують доцента, кандидата медичних наук Ганну Спиридонівну Короленко – лікаря-патологоанатома, асистента кафедри патологічної анатомії і судової медицини Дніпропетровської медичної академії, відповідальну за підготовку студентів академії до ліцензійного тестового іспиту КРОК-1, незмінного керівника студентського наукового товариства з патологічної анатомії, якій  виповнилось 80 років.

Народилася Ганна Спиридонівна 01 березня 1940 року в родині військовослужбовця у місті Ворошилов (нині Уссурійськ) Приморського краю СРСР, а 1957 року закінчила середню школу у місті Києві. У 1957 Ганна Спиридонівна вступила до педіатричного факультету Дніпропетровського медичного інституту, який закінчила у 1963 році
з відзнакою. Упродовж усіх шести років навчання в інституті вона очолювала академічний сектор свого факультету, одночасно була і старостою групи. З 1963 по 1979 роки працювала асистентом кафедри гістології Дніпропетровського медичного інституту, а з 1979 року і дотепер  Ганна Спиридонівна є найдосвідченішим співробітником кафедри патологічної анатомії і судової медицини нашої alma mater. У 1968 році Ганна Спиридонівна захистила кандидатську дисертацію з теми “Стан нервового апарата щитоподібної залози та нервових вузлів, які її іннервують, при розвитку і рості  злоякісних пухлин  в експерименті”, у 1983 році вона отримала звання доцента на кафедрі патологічної анатомії. Упродовж 20 років була головою Ради ВОІР академії.

Короленко Ганна Спиридонівна зі студентських років тісно пов’язала себе з наукою та упродовж понад 50 років є взірцем для декількох поколінь вчених. Ця видатна жінка є автором більш ніж 300 наукових робіт і заявок на винахід, 3 інформаційних листів, 27 раціоналізаторських пропозицій, 1 монографії. Нагороджена медаллю “Ветеран труда”, нагрудними знаками “За відмінні успіхи в роботі”, “За активну роботу у ВОІР”, срібною медаллю ВДНГ СРСР. За її консультуванням виконано морфологічні розділи 27 кандидатських і 11 докторських дисертацій. Ганна Спиридонівна вперше в СРСР гістологічно виявила клітини “С” щитоподібної залози.

Кажуть, що педагогіка - найтонше мистецтво, а вчитель - трудівник гарячого цеху, де вариться найцінніший сплав знань, умінь і переконань. Багато років цьому мистецтву віддала Ганна Спиридонівна Короленко. Ця дивовижна жінка - учитель не за наказом, а за покликанням. Весела, енергійна, невичерпна на вигадки Ганна Спиридонівна веде своїх учнів від простого до складного, вчить тому, без чого майбутньому лікареві не обійтися.
Її заняття емоційні та цікаві. За вдачею Ганна Спиридонівна - дослідник: постійно шукає в новинках медичної літератури відповіді на свої нескінченні питання. Не шкодуючи ні себе, ні сил, ні часу, вона завжди в курсі всіх новин патологічної анатомії, щедро ділиться з колегами досвідом. Наставниця молодих, сумлінний лікар і педагог, велика трудівниця,  надійний друг і розумна колега.

Шановна Ганна Спиридонівна!

У Ваш чудовий ювілей хочеться відзначити такі дивовижні Ваші якості, як доброта, інтелігентність, професіоналізм, життєлюбність, прагнення прийти на допомогу.
Колектив кафедри патологічної анатомії і судової медицини щиро і сердечно вітають Вас з Днем народження! Бажаємо доброго здоров'я Вам і Вашим близьким, любові, нових досягнень і висот, активного довголіття!