Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Конференцію трудового колективу очолив голова профкому співробітників доцент В. В. Васильченко. Було одноголосно погоджено та затверджено зміни до колективного договору у зв’язку зі зміною типу та перейменуванням закладу.

Також відбулося вручення наукового гранта пам'яті академіка Г. В. Дзяка для молодих дослідників аспіранту кафедри внутрішньої медицини №1 Фуголь К.В.
Голова вченої ради Т. О. Перцева вручила Подяку Дніпропетровської обласної ради та іменний годинник професору кафедри педіатрії №3 та неонатології Больботу Ю.К.

Відповідно до порядку денного Вчена рада розглянула питання:

  1. Про сумісну лікувально-профілактичну роботу ДДМУ і закладів охорони здоров’я області та міста. Доповідач доцент Авраменко І.В.
  2. Комплексний аналіз роботи Медичного центру ДДМУ у 2020 році. Доповідач директор Медичного центру, кандидат медичних наук С. В. Ширінкін.
  3. Звіт про роботу відокремленого структурного підрозділу «Клініка ДДМУ». Доповідач директор клініки В. М. Барсуков.
  4. Поточні справи.

З першого питання доповідач доцент Авраменко І.В. представила аналіз лікувальної роботи університету за 2020 рік. Лікувальну роботу проводять 41 клінічна кафедра на базі 50 лікувальних закладів міста та області. Беруть участь в лікувальній роботі 527 співробітників, в тому числі 98 докторів і 322 кандидати медичних наук. У 71.6% викладачів кваліфікаційний рівень відповідає вищій лікарській категорії.

Особлива увага в доповіді приділена сумісній роботі кафедр в умовах пандемії COVID-19. У 10 опорних закладах охорони здоров’я  з СOVID-19 працюють 35 кафедр,  з них 12 кафедр - на передовій в червоних зонах. З перших днів самовіддано працювали викладачі кафедр: інфекційних хвороб, внутрішньої медицини 1,2, професійних захворювань та імунології.

Великий обсяг лікувально-діагностичної допомоги в цей період надали кафедра хірургічного та анестезіологічного профілів. З використанням сучасних технологій і обладнання надавалася допомога кафедрами стоматологічного профілю, в тому числі й особливій категорії громадян – учасникам АТО.

По другому питанню доповідач С. В. Ширінкін представив широкий спектр послуг медичного центру для населення, потужний науковий склад фахівців забезпеченість сучасною медичною технікою та виробами медичного призначення. В порівнянні з минулим роком значно зросли основні показники роботи.

Найважливішою складовою медичного центру ДДМУ є проведення навчального процесу, відпрацювання практичних навичок майбутніх лікарів. Тільки у 2020 році проведено понад 300 практичних занять. Сучасний рівень роботи центру підтверджується виконанням 4 міжнародних досліджень.

По третьому питанню звітував директор відокремленого структурного підрозділу «Клініка ДДМУ» Барсуков Валерій Микитович. Доповідач зазначив, що клініка провела реорганізацію відповідно до роботи в умовах пандемії COVID-19. Вона є базою кафедр ендокринології, ортопедичної та хірургічної стоматології, які забезпечують в профільних відділеннях високоякісну лікувальну роботу та проводять на сучасному рівні навчальний процес. Клініка має широкий контингент обслуговування, включаючи представників підприємств, студентів, військовослужбовців та інших. Тільки у поліклініці за 2020 рік прийнято понад 66 000 хворих. З великим успіхом працює кабінет «Здорові легені»,  де минулого року отримали допомогу майже 3 000 хворих. Високим попитом користується кабінет «Діабетична стопа». Барсуков В.М. звітував про розподіл грошових коштів, які отримані від МОЗ України для діяльності «Університетської клініки».

Вчена рада затвердила звіти структурних підрозділів університету. В обговоренні голова Вченої ради професор Т.О. Перцева відзначила вагомий внесок підрозділів та клінічних кафедр в наданні лікувальної допомоги населенню. Наголосила на питаннях, які потребують вирішення: укладання угод з лікувальними закладами в умовах реформування галузі, а також укладання угод з НСЗУ співробітниками клінічних кафедр.

Голова ради висловила вдячність керівникам лікувально-профілактичних закладів за співпрацю та увагу до медичної освіти.