Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

9 серпня 2019 р. в день Святого великомученика і цілителя Пантелеймона у Національній філармонії України в м. Києві втретє відбулися урочистості з нагоди відзначення найкращих медиків України та нагородження їх Орденом Святого Пантелеймона.

В номінації «Найкращий лікар» переміг Іван ЖЕРДЄВ, лікар-ортопед-травматолог, завідувач ортопедо-травматологічним відділенням Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова.

В номінації «Найкращий медичний працівник» дві номінантки отримали однакову найбільшу кількість балів за результатами голосування Поважної ради. Нагороду отримали Валентина КОДОЛА, медична сестра для надання соціальної допомоги ТМО «Психіатрія» у м. Києві та Інна МОРГУН, операційна медична сестра абдомінальної та невідкладної хірургії та колопроктології ВМКЦ ПР (м.Одеса).

Переможцем в номінації «Новатор охорони здоров’я» став Олег ВИРВА, головний лікар, завідувач відділом кісткової онкології ДУ «Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М.І. Ситенка НАМН України» (м.Харків).

У номінації «За досягнення у міжнародному співробітництві в галузі охорони здоров’я» Поважна рада визнала переможцем Миколу ТРОНЬКА, директора ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України», керівника відділу фундаментальних і прикладних проблем ендокринології, академіка НАМН України, завідувач кафедри ендокринології НМАПО ім. П.Л.Шупика.

У номінації «Взірець служіння суспільству» переміг Сергій КОСТЮК, лікар-терапевт, завідувач відділення паліативно-хоспісної допомоги Лебединської центральної районної лікарні (Сумська обл.).

Крім Ордену Святого Пантелеймона, усі переможці також отримали фінансову винагороду у розмірі 50 тис. грн. кожен.

У 2019 р. Поважна рада започаткувала визначення переможців у новій, шостій номінації «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров'я України», брати участь у конкурсі в межах якої можуть лише іноземні громадяни. В цьому році перемогли одразу двоє номінантів: громадянин Польщі Войцех БАРГ, професор кафедри фізіології і практикуючий лікар у галузі пульмонології та алергології Вроцлавського медичного університету, організатор Пульмонологічних шкіл на базі Тернопільського національного медичного університету та ім. І.Я.Горбачевського, та громадянин США Вільям НОВІК - американський дитячий кардіохірург, засновник та виконавчий директор міжнародної неприбуткової благодійної організації «William Novick Global Cardiac Alliance», в Україні працює з 1994 р. на базі Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова.

Окремим рішенням від 9 серпня 2019 року Поважна рада постановила нагородити "Орденом Святого Пантелеймона" Олександра ЗЕЛІНСЬКОГО (посмертно), доктора медичних наук, колишнього професора кафедри акушерства та гінекології №2 Одеського національного медичного університету, автора 25 винаходів, людини, життя та професійна діяльність якої – це ще один з прикладів зразкового служіння суспільству і, шо не менш важливо, яка відіграла одну з ключових ролей у становленні Відзнаки "Орден Святого Пантелеймона" на такому високому рівні.

"Медаль Святого Пантелеймона" (відзнаку для молодих медиків віком до 35 років) отримали:

  • у номінації "За лікарське мистецтво" - Іван ГУДЗ, асистент кафедри хірургії ННІ післядипломної освіти ДВНЗ «Івано-Франківський національний медичний університет»;
  • у номінації «За турботу і ласку до хворого» - Оксана ГАЛЬЧИН, сестра медична терапевтичного відділення №2 Обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання (Волинська обл.);
  • у номінації «За наукові розробки в медицині» - Сергій САВОСЬКО, доцент кафедри гістології та ембріології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця (м. Київ).

Крім Медалі Святого Пантелеймона, усі переможці також отримали фінансову винагороду у розмірі 10 тис. грн. кожен.

В цьому році з нашої області 5 номінантів увійшло до 32 найкращих медиків України: Іван ЖЕРДЄВ, Олексій ТОТКАЛ, Людмила НОВИЦЬКА-УСЕНКО, Віктор ДЕНИСОВ та Юлія КОВАЛЕНКО, а Іван ЖЕРДЄВ став переможцем у номінації «Найкращий лікар».