Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

25 червня 2019 року відбулася одна з найголовніших подій у житті 45 студентів 5 курсу нашої академії, які завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби на кафедрі медицини катастроф та військової медицини. На площі біля монумента воїнам-медикам вони прийняли військову присягу. 

У цьому урочистому заході взяли участь викладачі, батьки, друзі студентів, а також представники духовенства, гості з військово-медичних закладів.

Ректор Дніпропетровської медичної академії, професор Тетяна Олексіївна Перцева закликала студентів завжди бути вірними словам Військової присяги, пам’ятати цей день як особливий день непорушної клятви на вірність народу України. "Сьогоднішня подія – це виважений крок у нове життя. Тому йдіть впевнено тернистими дорогами і з честю несіть звання офіцера Збройних сил України. Я бажаю вам завжди залишатися наполегливими, цілеспрямованими та гідними продовжувачами славетних традицій нашого вищого навчального закладу" – сказала ректор.

До привітань долучилась завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини, професор Олена Юріївна Сорокіна: "Від імені усіх офіцерів кафедри я дякую вам за сумлінну працю, бажання навчатися та пізнавати нове. Ви молоді, амбітні. Я бажаю Вам міцного здоров’я, незламного духу і великих успіхів в ім’я зміцнення обороноздатності України. Служіть гідно українському народові та Батьківщині!"

Зі словами привітання до студентів звернувся начальник медичної служби Оперативного командування «Схід», випускник Дніпропетровської медичної академії 1999 року та Української Військово-медичної академії 2001 року, полковник медичної служби Віталій Володимирович Кущ:

"Шановні студенти!
Щиро вітаю вас зі знаменною подією -  прийняттям Військової присяги на вірність українському народові! Вам продовжувати славні традиції батьків та дідів, охороняти мирну працю та спокій українського народу, бути надійною опорою у розбудові незалежної Української держави та її Збройних Сил. Тож здоров’я, сил та натхнення вам, будьте завжди вірними народу України та словам військової присяги!"

Благословив майбутніх офіцерів і відслужив урочистий молебень канцлер Дніпропетровської єпархії ПЦУ, протоієрей Віталій Лопушанський.

Ритуал складання Військової присяги завершено урочистим маршем у супроводі військового оркестру 194 понтонно-мостового загону під керівництвом диригента – підполковника Б.В. Задорожного, колектив якого на високому рівні представляє Україну на багатьох фестивалях військової музики за кордоном: Німеччині, Бельгії, Франції, Нідерландах.