Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

15 травня 2019 року на базі ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України»  розпочала свою роботу щорічна міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання внутрішньої медицини». Конференція стала вже традиційною, об’єднавши науковців з різних регіонів України та інших країн. Географія учасників в цьому році значно розширилась: свої доповіді представили видатні науковці зі Швеції, Польші, Республики Литва та Білорусі.

Логотипом конференції у цьому році було обрано чарівні квіти з картини майстра живопису Вінсента Ван Гога «Іриси», що символізує надію на зцілення. Цю картину було створено в 1889 році. В цей період, страждаючи від хвороби, автор багато творив, сподіваючись за допомогою живопису на одужання. До того ж, існує легенда, що Гіппократ дав назву ірисам на честь гречеської богині Іриди.

Конференцію відкрила ректор ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України» член-кореспондент НАМН України, професор Т.О. Перцева. З привітаннями до учасників конференції звернулась голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та міжнародних зв’язків професор Дитятковська Є.М., директор ДЗ «НДІ МСПІ МОЗ України» Іпатов А.В.

Професор Кундер О.В. (Білорусь) представила сучасні рекомендації лікування  остеоартриту. Професор Дзяк Л.А. висвітлила нові можливості оксидативного стресу при ішемії мозку. В рамках роботи симпозіуму України спільно з Польщею «Серцева та ниркова недостатність на сучасному етапі» Марчін Грабовскі представив дані щодо новітніх технологій та пристроїв, а також телемедицини в лікуванні серцевої недостатності в 2019 році. Аспекти нефропротекції при хронічній нирковій недостатності висвітлив професор Іванов Д.Д. Професор Курята О.В. до 100-річчя кафедри внутрішньої медицини 2 ДМА презентував історичні аспекти розвитку науково-дослідної роботи в рамках хронічної серцевої недостатності та кардіоренального синдрому. Симпозіум завершила доповідь англійською мовою переможець конкурсу МОН студентських наукових робіт з клінічної медицини студентки 5 курсу ДМА Бірюкової А.І. щодо антибіотикорезистентності у пацієнтів з хронічним пієлонефритом.

Професор Артурас Мацкявичус (Литва) свою доповідь присвятив результатам наукових досліджень у хірургії хребетної артерії.  Ефективність та безпека комплексного лікування пацієнтів з болем в спині висвітлив професор Мамчур В.Й.

Симпозіум «Сучасна гастроентерологія» було розпочато доповіддю професора Маттіаса Льор зі Швеції з питань   підшлункової недостатності. Професор Степанов Ю.М. представив сучасний погляд на проблеми неалкогольної жирової хвороби печінки, а професор Скрипник І.М. – медикаментозно індуковані ураження печінки.

Також в рамках пленарного засідання було висвітлено питання метаболічної терапії в лікуванні серцево-судинних захворювань (професор Ханюков О.О.), були представлені дані щодо тіотропію в сучасних рекомендаціях терапії ХОЗЛ (професор Конопкіна Л.І.), потрійної комбінації антигіпертензивної терапії (професор Колесник Т.В.), а також багатьох інших.

З метою підтримки наукового потенціалу було проведено дві секції стендових доповідей - конкурсу молодих вчених та конкурс студентських наукових робіт. В конкурсі молодих вчених було представлено 22 стендових доповіді. Призові місця було розділено між трьома доповідачами:

1 місце – Крихтіна М.А.;
2 місце – Семенов В.В.; 
3 місце – Idagha Matsanga, Rokutova M.K.; Sukhar Y.O.

48 студентів 3-6 курсів медичного та міжнародних факультетів брали участь у роботі секції студентських наукових робіт, які представили 26 доповідей. Переможцями стали:

1 місце – Коротя М. (керівник – Басіна Б.О.);
2 місце – Samir Shehadeh, Roder Saido, Marusetchenko A.A. (керівник – Рокутова М.К.).
3 місце було розділено між двома учасниками: Заяць В.А. (керівник – Новоженіна Л.І.); Пузирьова А.О. (керівник – Васильєва Л.І.).

Спікери, в тому числі з інших країн, та гості конференції відзначили високий професійний та науковий рівень доповідей на базі доказової медицини та сучасних клінічних рекомендацій. Обираючи спрямованість на самовдосконалення, підвищення кваліфікаційних можливостей та практичного професіоналізму, лікар відчуває необхідність пошуку нових можливостей, зростання свого науково-практичного потенціалу, що повністю відображається в роботі міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання внутрішньої медицини».

Фотогалерея>>