Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

16 травня в  обласній раді відбулась веб – конференція для сімейних лікарів. До присутніх звернувся заступник голови Дніпропетровської обласної ради М.С. Куюмчян, який підкреслив важливу роль професорів медакадемії у проведенні дистанційного навчання лікарів загальної практики і повідомив, що співпраця триватиме і вже незабаром буде розпочато новий проект.

За два тижні представники облради, облдержадміністрації і медичної академії проведуть виїздне засідання у Магдалинівському районі. В рамках цього проекту професори ДМА проведуть консультаційний прийом мешканців району.

Проректор з наукової та лікувальної роботи ДМА професор В.Й. Мамчур  звернувся до аудиторії щодо актуальності теми телеконференції.

З лекцією виступила завідувачка кафедри ендокринології, доктор медичних наук, професор Н.О.Перцева, в якій розглянула найважливіші проблеми ендокринних захворювань, зокрема хвороби щитоподібної залози. Захворювання щитоподібної залози та їх ускладнення становлять інтерес для лікарів різних спеціальностей, особливо для сімейних лікарів. Висока поширеність різних форм патології щитоподібної залози на території України обумовлена наявністю ендемічних вогнищ і наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, що вказує на необхідність вивчення методів діагностики та способів лікування.

У своїй доповіді професор Н.О. Перцева звернула увагу сімейних лікарів на особливості діагностики та лікування пацієнтів з раком щитоподібної залози та надала поради щодо консультування.

Швидкий розвиток хірургічної ендокринології, нові концепції етіології та патогенезу ендокринних захворювань, що змінилися в останні роки, сучасні підходи до обстеження та лікування пацієнтів із захворюваннями щитоподібної залози вимагають постійного удосконалення професійних знань лікарів загальної практики - сімейних лікарів.

Наступна веб – конференція буде присвячена орфанним захворюванням.

Відеозаписи лекцій професорів ДМА розміщені в розділі «Телеконференції»