Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

27 листопада в м. Дніпрі відбувся науково-практичний реліз «Інноваційні клінічні рекомендації в педіатричній практиці», в якому взяли участь близько 200 лікарів-педіатрів, сімейних лікарів Дніпропетровської області і вчених з різних міст: Києва, Запоріжжя, Дніпра і Кривого Рогу.

Конференцію з вітальним словом відкрили член-кореспондент НАМН України, професор, ректор Дніпропетровської медичної академії Т.О. Перцева та начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям і матерям департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації Н.О. Шмалько

На конференції були висвітлені головні питання діагностики, лікування та профілактики найбільш розповсюджених захворювань дитячого віку з позицій доказової медицини. Зокрема у виступах академіка НАМН Украни, професора В.Г. Майданника та зав. кафедри педіатрії 1 та медичної генетики ДМА, професора О.Є Абатурова йшлося про найбільш дискусійні питання застосування пробіотиків та використання їх  у практичній педіатрії, зокрема як засобу для профілактики гострих респіраторних захворювань  у дітей. Доповідь зав. кафедри педіатрії 3 та неонатології ДМА, професора Ю.К. Больбота стосувалася питання сучасної тактики діагностики та лікування гострих гастроентеритів у дітей.

Зацікавленість присутніх викликала доповідь доцента Н.В. Молочек з КНУ ім. Т.Г. Шевченка, яка розповіла про проблеми сучасного «цифрового покоління. Особливістю конференції стали мультидисциплінарні підходи  до вирішення питань лікування ГРВІ з та ЛОР-патології у дітей. Ці теми порушувались у доповідях зав. кафедри дитячих інфекційних хвороб ЗДМУ, професора О.В.Усачової та зав. кафедри оториноларингології ДМА, професора В.В.Березнюка.