Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

3 жовтня до Дніпропетровської медичної академії завітала делегація Посольства Франції в Україні - аташе з університетського та наукового співробітництва Сільвен Ріголе та аташе з питань співробітництва в галузі французької мови Фабріс Пето, а також голова Асоціації франкомовних університетів по Україні та Молдові Роксана Туркану. Дніпропетровську медичну академію представляли ректор Т.О. Перцева разом з проректорами Л.Ю. Науменком і С.В. Захаровим, деканом 1 міжнародного факультету О.О. Нефьодовим, завідувачами кафедр В.Ф. Шаторною і О.О. Нефьодовою, начальником міжнародного відділу А.Е. Лєвих.

Зустріч відбувалась в морфологічному корпусі, де ректор Т.О. Перцева розповіла про 102-річну історію академії і видатних вчених, які зробили вагомий внесок в педагогічну, наукову та культурну діяльність медакадемії. Вона акцентувала увагу на те, що  наш ВНЗ є першим медичним університетом, який впроваджує навчання французькою мовою. Мовну підготовку проходять 95 викладачів кафедр  1-3 курсів за спеціальностями "Медицина", "Стоматологія", "Фармація". Шістдесят співробітників академії вже успішно склали іспит DELF  рівнів А1, А2, та В1. Повідомила, що з перший набір франкомовних студентів приступив до занять, створено методичну базу матеріалів викладання предметів 1-3 курсів, триває робота зі створення термінологічного українсько-французького словника, придбані підручники французькою мовою. Було окреслено низку проблем, які постають перед керівництвом академії щодо якості підготовки франкомовних студентів, розвитку взаємовідносин між академією і університетами Франції, стажувань професорсько - викладацького складу, методичного забезпечення навчального процесу з урахуванням програм підготовки фахівців у французькій медичній школі.
Представники Посольства Франції в Україні  висловили велику зацікавленість щодо нового амбітного проекту академії з підготовки студентів французькою мовою та пообіцяли всебічну підтримку у вирішенні всіх питань, поставлених керівництвом академії для покращення франкомовного навчання студентів. Обговорили питання щодо можливої співпраці з французькими медичними закладами та проходження мовних і професійних стажувань викладачів академії у Франції.

Гості відвідали музей кафедри клінічної анатомії, анатомії і оперативної хірургії , поспілкувались із групою франкомовних студентів і викладачів, які були на занятті з французької мови.