Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

В останній день літа щороку традиційно наша академія відкриває двері для найкращих студентів, які подолали перші, але досить нелегкі кроки, аби вдягнути білі халати та розпочати свій шлях до професії лікаря.

Цього року у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова урочисто присягу на вірність медицині склали 291 студент Дніпропетровської медичної академії та 85 учнів медичного ліцею-інтернату «Дніпро».

Ректор Дніпропетровської медичної академії Тетяна Олексіївна Перцева привітала першокурсників:

Шановні наші першокурсники, ліцеїсти, професорсько-викладацький склад, батьки та гості! Сьогодні дійсно дуже важливий день для наших студентів. Вони переступають поріг академії і розпочинають непростий шлях до опанування знань, які повинні отримати протягом навчання, практичних і теоретичних навичок. Тож ми сподіваємося, що ви, студенти, гідно пройдете через усі труднощі та отримаєте дипломи лікарів. Бажаю вам успіхів! 

 

Аби привітати та підтримати першокурсників на захід також завітали – перший проректор І.С. Шпонька, проректор з науково-педагогічної роботи Л.Ю. Науменко, проректор з наукової та лікувальної роботи В.Й. Мамчур, декани факультетів, голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я , соціального захисту населення та міжнародних зв’язків Є.М. Дитятковська, заступник голови департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації О.П. Григорук. 

Одним з найбільш символічних моментів для майбутніх лікарів було вручення ключа знань та залікової книжки і прийняття клятви Гіппократа.

«Новина про те, що моя донька хоче стати лікарем була для мене і приємною і приголомшливою водночас. Адже я, як ніхто інший, знаю як важко їй буде на цьому шляху. Я сама випускниця академії, і сьогодні мені дуже приємно бачити такі знайомі обличчя викладачів. Звісно, я дуже пишаюся своєю дитиною і буду всіляко її підтримувати, бо розумію, що лікар – дуже важлива і відповідальна професія»,– розповідає мама першокурсниці.

У розпорядженні новоспечених студентів сучасна наукова бібліотека, сертифікована центральна науково-дослідна лабораторія, розвинутий спортивний комплекс і клуб художньої самодіяльності.

Бажаємо нашим першокурсникам не втрачати запалу та наполегливо йти до своїх цілей протягом наступних навчальних років!