Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

13 червня у Посольстві Франції в Україні відбулося засідання Стратегічної ради у присутності пана заступника директора з культури, освіти, досліджень і мережі Генеральної дирекції Глобалізації Франції Олів'є Броше.

За запрошенням Надзвичайного та Повноважного Посла Франції Ізабель Дюмон місто Дніпро представляли директор «Альянс Франсез Дніпро» Орельєн Мас та віце-президент «Альянс Франсез Дніпро», координатор проекту франкомовного навчання Дніпропетровської медичної академії, доцент Олександр Нефьодов.

На засіданні обговорювалися питання оптимізації відносин обох країн, що реалізовуватимуться завдяки розширенню та поглибленню зв'язків із старими та новими партнерами. Наступний рік буде оголошено роком французької мови в Україні, який ознаменується збільшенням культурних заходів, значним внеском в освіту за французькою моделлю, зміцненням академічних партнерських відносин.

Було обговорено новий проект франкомовного навчання у Дніпропетровській медичній академії. Викладання французькою мовою потребуватиме постійного вдосконалення викладачами мови, що є необхідною складовою якісної освіти та визнання диплому нашого ВНЗ у Франції. Крім цього Дніпропетровська медична академія слугуватиме прикладом щодо розширення підготовки іноземних громадян.

Для всебічної допомоги та сприяння розвитку новітніх освітніх технологій, наукових досліджень, стажувань та міжнародного обміну було обговорено деталі вступу нашого ВНЗ до Асоціації франкомовних університетів, що дозволить значно розширити можливості інтеграції у міжнародну спільноту. Тому восени чекаємо на візит розширеної колегії Посольства Франції в Україні до Дніпропетровської медичної академії.