Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

30 травня - 1 червня у м. Рим (Італія) відбулась 16-а Європейська нарада з питань стратегій боротьби з ВІЛ та гепатитом (16th European Meeting on HIV & Hepatitis). Понад 300 учасників з усього світу з’їхалися на захід.

Від Дніпропетровської медичної академії у зустрічі взяли участь співробітники кафедри інфекційних хвороб - зав. кафедри, д.м.н., професор Л.Р. Шостакович-Корецька та доцент, к.м.н. О.П. Шевченко-Макаренко, які отримали наукові гранти на участь у заході з публікацією тез та представленням доповіді.

Організаційним комітетом були відібрані 2 постерних доповіді від ДМА: Treatment of chronic viral hepatitis C in difficult patients та Prevalence of HCV/ HBV co-infection and mortality dynamics among people living with HIV in Dnipropetrovsk Oblast (Ukraine) – які були представлені на зустрічі.

Учасники заходу отримали сертифікати та 16 Європейських кредитів від Європейської ради з акредитації для продовження медичної освіти (European CME credits (ECMEC)).

Такі зустрічі почали проводити ще 16 років тому і дуже швидко привернули увагу провідних лікарів та дослідників з різних регіонів Європи. Таким чином, лікарі та клінічні вірусологи збираються щороку, аби представити останні результати досліджень та обговорити клінічні випадки щодо терапії ВІЛ, гепатиту С та В.