Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

24-25 травня у Харкові проходила щорічна науково-практична конференція з міжнародною участю «Урологія, андрологія, нефрологія - 2018», яка зібрала понад 280 делегатів з усієї країни.

Організаторами заходу виступили Асоціація урологів України, Харківський національний медичний університет, Харківська медична академія післядипломної освіти, Дніпропетровська медична академія, Запорізька медична академія післядипломної освіти, Обласний клінічний центр урології і нефрології ім. В.І. Шаповала.

У заході взяли участь урологи, нефрологи, трансплантологи, онкологи, андрологи, онкохірурги, акушери-гінекологи та інші спеціалісти з України, Польщі, Вірменії, Білорусі, Грузії, Казахстану, Туркменістану, Азербайджану, Лівану, Сирії, Єгипту.

Наукова тематика симпозіуму охоплювала актуальні питання щодо комбінованого лікування пухлин сечостатевої системи, сучасних методів лікування сечокам’яної хвороби, проблем радикальної та реконструктивно-пластичної хірургії та урогінекології, питань сексуальності та репродуктивного здоров’я, інноваційних технології та їх застосування в цих галузях медицини тощо. 

Від ДМА на конференції головував професор В.П. Стусь на засіданнях «Сучасні питання урології» та «Актуальні питання андрології», а професор Р.М. Молчанов – на засіданні «Онкоурологія». Всього співробітники академії представили 6 доповідей у різних секціях.

За особистий внесок у розвиток урологічної та нефрологічної служби почесною відзнакою ім. В.І. Шаповала нагородили завідувача кафедри урології ДМА, професора В.П. Стуся.