Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

17 травня, у День пульмонолога, в рамках міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання внутрішньої медицини» уперше відбувся сателітний симпозіум «Труднощі діагностики та ведення хворих з респіраторною патологією». Захід був організований за підтримки та безпосередній участі голови Придніпровської асоціації лікарів-інтерністів, ректора ДМА, члена-кореспондента НАМН України, професора Тетяни Олексіївни Перцевої, а також експертів в області пульмонології – завідувача кафедри внутрішньої медицини 1, д. мед. н., професора Людмили Іванівни Конопкіної та доцента кафедри, експерта ДОЗ ДОДА за напрямом «пульмонологія» Тетяни Володимирівни Кірєєвої.

Ведення пацієнтів на респіраторні захворювання – одна з найскладніших задач сучасної медицини. Лікарі загальної практики, терапевти і пульмонологи кожен день стикаються з багатьма проблемами діагностики й лікування гострих та хронічних захворювань легень. Корисним і цікавим для практикуючих лікарів виявився формат розбору клінічних випадків. Доповідь кожного лектора супроводжувалась обговоренням у колі фахівців. Професор Конопкіна Л.І. представила матеріали пацієнтки з тромбоемболією легеневої артерії, доповнюючи презентацію посиланнями на сучасні європейські рекомендації, доцент Кірєєва Т.В. і асистент Бєлослудцева К.О. продемонстрували деякі діагностичні й лікувальні помилки при веденні хворих на саркоїдоз, а також тяжкі інфекції нижніх дихальних шляхів.

Формат обговорення клінічних випадків дав змогу гостям симпозіуму — практикуючим лікарям-пульмонологам, сімейним лікарям, співробітникам інших кафедр терапевтичного профілю, лікарям-інтернам — обмінятися цінним досвідом.