Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

16-17 травня у Палаці студентів ДНУ на шостій науково-практичній конференції «Актуальні питання внутрішньої медицини», яку організували Дніпропетровська медична академія і ГО «Придніпровська асоціація лікарів-інтернистів», виступали провідні українські науковці з Києва, Дніпра, Запоріжжя, Вінниці, Одеси. Представлені понад півсотні доповідей, які охоплювали широкий спектр проблем: вибір антибактеріальної терапії при лікуванні інфекцій дихальних шляхів, сучасні підходи до лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми і алергії, невідкладних станів в клініці внутрішніх хвороб.

Цього року вперше в роботі конференції брали участь вчені з Литви і Франції.

В сучасному світі для отримання знань є всі можливості, але безпосереднє спілкування з колегами краще,- зауважила член-кореспондент НАМН України, професор Т.О. Перцева. Такий формат найзручніший для засвоєння нових знань, саморозвитку та самоосвіти і  пов’язаний з потребою постійно навчатися в професії.

Міжнародна конференція була присвячена 220 річчю  обласної клінічної лікарні ім. Мечникова, яка є науковою базою для 13 кафедр академії. З доповіддю про Історію давнішу і сучасну виступив головний лікар, професор С.А. Риженко. Як під час воєн минулих епох, так і нині з початком збройного конфлікту у 2014році лікарня стала шпиталем. Кожен другий тяжкопоранений боєць перебував у лікарні ім. Мечникова. Загальні цифри статистики вражають. За п’ять років проведено 3,5 тисяч термінових операцій, перелито понад 3 тонн  крові. Хірурги  методом вакуумної терапії врятували життя 95% пораненим в живіт. Допомогу в оперуванні  бійців надають  професори академії О.Є. Лоскутов, Я.С. Березницький, О.М. Клигуненко, Л.А. Дзяк, О.Б. Кутовий, В.П. Стусь, О. В. Ковтуненко, В.В. Березнюк, О.В. Курята.

Українські вчені розповідали про свої наукові здобутки, а також переймали досвід своїх колег з-за кордону. Судинний хірург Артурас Мацкявичус (м. Вільнюс, Литва) прочитав доповідь про ендоваскулярне лікування аневризми аорти, що значно знижує операційні та післяопераційні ризики розвитку ускладнень. Професор Ліонел Ростейнг (м.Гренобль, Франція)  розповів про особливості трансплантації нирки від живого донора.

За результатами конкурсу робіт, який відбувався в рамках науково-практичної конференції, серед молодих вчених перемогу здобула О.В.Князєва, а серед студентів - К.С. Івашков.