Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Традиційно протягом квітня-травня проводиться найбільша кількість студентських змагань з різних видів спорту, в яких збірні команди ДМА досягли певних успіхів.

Плавання

Обласні змагання проходили на базі Придніпровської академії будівництва та архітектури. Вперше за останні роки наша команда посіла призове ІІІ місце (тренер-викладач збірної Радзецький М.В.).

Серед студентів, які принесли найбільше призових балів в загальний залік – Інга Циганова (2 курс, соматологічний факультет), яка виборола І місце на дистанції 100 м, батерфляй, ІІ місце – 100 м на спині та ІІІ місце – 50 м, батерфляй; Микола Науменко (І курс ІІ медичний факультет) два ІІ місця – 50 м, брас; 100 м, брас.

Пауерліфтинг

Даний вид спорту складається з трьох вправ: присід зі штангою на плечах, жим штанги лежачи і тяга штанги.

Вперше на змаганнях такого рівня нашу академію представляли не тільки юнаки, а й дівчата. В загальному заліку наша команда  посіла І місце в області. Переможцями в своїх вагових категоріях стали: студент 5 курсу ІІ медичного факультету Максим Овчар, студентка 2 курсу ІІ медичного факультету Христина Наришкіна, студентка 2 курсу ІІ медичного факультету Дар’я Горячко.

Максим Овчар встановив новий рекорд області в жимі лежачи, а Христина Наришкіна стала рекордсменкою області у всіх вправах та у сумі триборства.

Особлива подяка тренеру-викладачу м/с Чернишу В.А., який своїм натхненням та професіоналізмом зміг залучити до тренажерного залу як студентів, так і викладачів.

Настільний теніс

Змагання проходили на базі спорткомплексу ДНУ ім. О. Гончара. Відзначаємо високий рівень підготовки учасників, адже серед них було багато майстрів спорту. Серед 17 команд з різних ВНЗ наші посіли V місце у загальному заліку.

Серед дівчат також є призери у парному розряді, які посіли ІІІ місце серед 17 пар на обласних спортивних іграх. Склад жіночої пари: студентка 5 курсу Анжела Шевчук та студентка 1 курсу Катерина Костриця ( тренер - викладач майстер спорту Роман Дерипаска).

Баскетбол

З жовтня по квітень проходив чемпіонат України, за ініціативи студентської баскетбольної ліги України.

Перший етап сезону 2017-2018 р. серед чоловіків відбувся у м. Дніпро. Серед 18 команд наша збірна посіла ІІ місце і пройшла у друге коло чемпіонату України.

До основної п’ятірки гравців команди входять: Сергій Вігуро (1 курс ІІ медичний факультет), Євген Безпалько (5 курс І медичний факультет), Всеволод Долгий (4 курс І медичний факультет), Іларіон Соловйов (5 курс ІІ медичний факультет), Карим Шуджаулла (5 курс ІІ медичний факультет), тренер-викладач Смиронова-Давлад Н.В.

Дякуємо усім учасникам змагань! Бажаємо наснаги та нових спортивних звершень!