Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

7-10 травня співробітники Дніпропетровської медичної академії завітали з офіційним візитом до Ізраїлю, аби залучити студентів-іноземців до співпраці у сфері освіти та науки.

До складу делегації увійшли декан ІІ міжнародного факультету, проф. Разумний Роман Валерійович, начальник відділу міжнародних зв’язків, доц. Лєвих Антон Едуардович, викладач кафедри мовної підготовки, к.філол.н. Кузьменко Анастасія Олексіївна.

Зустріч проходила на базі The Academic Arab College for Education in Israel-Haifa (президент – Zaki Kamal). Це перший арабський коледж Ізраїлю, заснований у 1949 році, який станом на 2017-2018 навчальний рік налічує понад 3000 слухачів. Заклад обладнаний інтерактивними засобами, під час навчального процесу застосовують новітні технології та сучасні методи навчання, що допомагає підтримувати належний рівень знань студентів та справило приємне враження на делегатів.

У ході візиту відбулось урочисте підписання угоди про співпрацю між The Academic Arab College for Education in Israel-Haifa та Дніпропетровською медичною академією. Також президент коледжу запросив делегацію на церемонію нагородження випускників. Офіційна частина проходила за участю Міністра фінансів Ізраїлю Моше Кахлона.

Окрім цього представники ДМА відвідали клініку Holy Family Hospital у м. Назарет. Клініка надає медичні послуги в сфері кардіології, гастроентерології, алергології, хірургії, гінекології та урології, пульмонології, ортопедії, інтенсивної терапії тощо. До складу медичного персоналу входять понад 70 лікарів загальної практики, 173 медичні сестри та 72 вузькопрофільні спеціалісти. Керівництво клініки презентувало дієвий корпус, а також проект реконструювання нової забудови, нове клінічне обладнання, сучасні методи лікування й обстеження пацієнтів. Головною темою дискусії стала можливість залучення ізраїльських студентів ДМА до проходження практики та стажування в Holy Family Hospital. Сторони обговорили умови подальшої співпраці та підписання контракту.

Програму робочого візиту делегації доповнила екскурсійна частина, яка посприяла зануренню в історію та культуру Ізраїлю. Делегати мандрували сходинками Бахайського саду у м. Хайфа, вулицями м. Акко та священними стежками Єрусалиму.