Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

В ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України в рамках роботи НТПК «сімейна медицина» на однойменній кафедрі ФПО відбувся навчальний тренінг для лікарів пенітенціарної служби, що працюють в умовах обмеженого доступу (тюрмах та слідчих ізоляторах) Маріуполя, Бахмутки, Дніпра.

Тренінг був проведений за сприянням та підтримкою Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у відповідності до робочої програми циклу тематичного удосконалення у форматі тренінгу «Невідкладна допомога пацієнтам в умовах обмеженого доступу» (40 годин) для лікарів та фельдшерів пенітенціарної служби. Навчання проводилось протягом тижня з 26.03.2018  по 30.03.2018.

Метою тренінгу було набуття медичними працівниками, що надають допомогу в місцях позбавлення волі, знань та вмінь з невідкладної допомоги, аби медична допомога у місцях позбавлення волі надавалась на такому ж високому професійному рівні, як і населенню в цілому, з повагою та без порушень їх громадянських прав згідно світових стандартів.

Програма тренінгу включала питання щодо надання допомоги при найбільш розповсюдженій патології, серцево-судинних захворюваннях і кризах, травмах та ураженнях під час надзвичайних ситуацій, надання невідкладної допомоги при станах, що потребують серцево-легеневої реанімації, судомах, синкопальних станах, анафілаксії, кровотечах.

Тренінг пройшли 11 лікарів та 9 фельдшерів. Всі учасники були забезпечені додатковим матеріалом на зовнішньому носії (флеш-карті), що містив основні алгоритми надання невідкладної допомоги, регламентовані чинним законодавством України та у відповідності до європейських рекомендацій, таблиці для оцінки серцево-судинного ризику SCORE, а також матеріали з посібника «Екстрена медична допомога» за редакцією академіка Г.В. Дзяка, професора Т.А. Хомазюк, професора Н.Д. Чухрієнко.

По закінченню навчання учасники отримали сертифікати. По данним анонімного анкетування, всі 100 відсотків слухачів відмітили необхідність таких тренінгів і високий рівень викладання, теплоту прийому і велику вдячність Дніпропетровській медичній академії в особі ректора, член-кор. НАМН, професора Перцевої Т.О. і медичному представництву МКЧХ в Україні в особі доктора Наїма Ісмаїла і доктора Ігоря Кацитадзе.