Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

На початку 2018 року за ініціативи завідувачки кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПО Дніпропетровської медичної академії, професора Ю.О. Дубоссарської, професора З.М. Дубоссарської та завідувачки обласного центру планування сім’ї та репродукції людини, що розташований у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі зі стаціонаром, к.м.н. О. І. Мальцевої започатковано проведення 10 щомісячних он-лайн конференцій з питань планування сім’ї для медичних працівників Дніпропетровської області.

Трансляції доповідей проходять у конференц-залі Дніпропетровського обласного перинатального центру зі стаціонаром (головний лікар, к.м.н. - Л.І. Падалко). Заходи проводяться відповідно до наказу Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації № 202/0/197-18 від 2 лютого 2018 р. «Про проведення навчальних телеконференцій для лікарів-акушерів-гінекологів, лікарів загальної практики – сімейних лікарів».

14 лютого та 14 березня відповідно до плану відбулися перші он-лайн конференції з планування сім’ї, на яких професор З.М. Дубоссарська висвітлила питання застосування фолатів для профілактики вроджених вад розвитку плода та покращення репродуктивного здоров’я і якості життя жінок, а професор Ю.О. Дубоссарська як співавтор ознайомила лікарів з резолюцією Експертної ради  «Оптимізація служби планування сім’ї в Україні в реалізації сучасної стратегії збереження здоров’я жінки» від 24 лютого 2017 р., яка доповнює чинні нормативні документи.

Захід викликав значний професійний інтерес, зокрема до першої та другої трансляцій у мережі Інтернет приєдналися 67 та 95 представників медичних установ Дніпропетровської області відповідно. Наступна трансляція з доповіддю професора З.М. Дубоссарської стосовно післяпологової контрацепції запланована на 11 квітня.