Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Сьогодення потребує від сучасного лікаря зміни ставлення до людей з особливими потребами. З метою розширення знань та уявлень майбутніх спеціалістів щодо медико-соціальних проблем дітей з особливими потребами 22.02.2018 р. на кафедрі фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України» за підтримки молодіжного центру Альфа & Омега в рамках програми «Втілити мрію дитини» відбулась відкрита лекція сертифікованого бакалавра фізичної терапії, дійсного члена Американської асоціації фізіотерапевтів George Pasteur, Jr (Вашингтон, США).

У доповіді було вичерпно розкрито тематику сучасного стандартизованого реабілітаційного підходу щодо дітей з ДЦП, зокрема принципи роботи мультидисциплінарної реабілітаційної команди, правила підбору повсякденного обладнання (коляски, вертикалізатора), особливості застосування реабілітаційного обладнання та системи соціальної адаптації таких хворих в США.

Після доповіді майбутні фізичні терапевти та лікарі інтерни зі спеціальності «Спортивна медицина» мали змогу поспілкуватись з гостем та отримати відповіді на актуальні запитання. Жваву дискусію викликали питання психологічної підтримки таких дітей та складності побудови системи інклюзивного навчання. Особливий інтерес збоку студентів викликали питання підготовки фізичних терапевтів в США.

Це перший досвід спілкування студентів за напрямком «Фізична терапія, ерготерапії» з представниками міжнародної реабілітаційної спільноти. Майбутні фахівці переконались у великому попиті у спеціалістах реабілітаційного напрямку не тільки в Україні, але й за її межами, а також ознайомились з ефективними методиками роботи з таким складним контингентом, як діти з ДЦП.