Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

17 листопада 2017 року на кафедрі загальної та клінічної фармації пройшов познавально-виховальний захід, призначенням якого було привернути увагу студентів 1-го курсу до хімічних дисциплін, які викладаються в рамках програми на кафедрі.

«Хімічне шоу» розпочалось з вступного слова зав. каф. загальної та клінічної фармації, д.ф.н., проф. Подплетної О.А. Одразу після офіційного відкриття заходу розпочалась хімічна вікторина, в якої з великою радістю та захопленням приймали участь як вітчизняні так й іноземні студенти.

Однією з найцікавіших частин цього шоу стало театралізоване виконання хімічних дослідів, їх обговорення з написанням хімічних реакцій та пояснення з наукової точки зору. Студенти познайомились з «Вулканом» з амонію біхромат, зрозуміли як за допомогою хімічних реакцій стакан може примерзнути до дошки, побачили роботу «Єгипетського годинника», змінювали колір «Чудо квітки», отримували «Змія» з кальцію глюконату, випускали Алладина з лампи, отримували різнокольорову піну та ін. Кульмінацією вечора був вибух бертолетової солі.

Море вражень, гарний настрій та щира зацікавленість студентів – все це дає натхнення для подальшої організації подібних заходів, які розвивають не тільки науковий, але й творчій потенціал студентів та співробітників кафедри, дає змогу цікаво та ефективно рости й розвиватись в професійному плані та на практиці використовувати свої знання.

Залигіна Є.В.
Викладач каф.загальної та клінічної фармації